Comunitat Valenciana

21 Puig creu que la presó d'exconsellers no és "el més adequat" per a solucionar el conflicte a Catalunya

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en les Corts
Ximo Puig en les Corts
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en les Corts

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha considerat este divendres que la presó preventiva decretada per a l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, i altres set exconsellers no és "el més adequat" per a "solucionar el conflicte a Catalunya".

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, després de visitar l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), fundat per Avelino Corma en la Universitat Politècnica de València, en ser preguntat per la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela d'enviar a presó incondicional a l'exvicepresident de la Generalitat catalana Oriol Junqueras i altres set consellers cessats.

Sobre este tema, el cap del Consell ha assenyalat que Espanya és "un Estat de Dret" on "tot es pot discutir en el camp de la justícia" i les persones que estan empresonades en este moment tenen "tot el dret a accedir a la seua defensa".

"Sempre he dit que llei i diàleg són dos instruments fonamentals per a eixir d'este conflicte", ha remarcat per a assenyalar que la decisió d'enviar a presó als exconselleres del Govern no li pareix "el més adequat possible des del punt de vista de la solució del conflicte".

En qualsevol cas, ha remarcat que sempre "respecta la llei" i cal "respectar-les", però ha puntualitzat que, al mateix temps, es pot criticar la seua execució perquè "es plantegen des del camp de l'autonomia dels jutges i fiscals". "Respecte per les dos parts: a les seues decisions i a les crítiques que es deriven d'eixes decisions", ha manifestat el president.

"FRACÀS DE LA POLÍTICA"

Per a Puig, "fa temps que estem davant un fracàs de la política que cal superar amb política", però "complint les lleis" perquè si no es compleixen "passa el que passa" i "no hi ha un marc en el qual es puga conviure" i "buscant solucions polítiques".

"No hem de contribuir ni un minut més a generar més fractura social, emocional i fractura entre Catalunya i la resta d'Espanya perquè açò va a ser molt negatiu per a tota la ciutadania i això és el que jo crec que que hem de posar sempre per davant", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento