Comunitat Valenciana

21 Oltra creu que Catalunya "necessita" una solució política "al marge de les resolucions judicials"

  • La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, considera que Catalunya "necessita" una solució política "al marge de les resolucions judicials" que el Consell "no ha valorat".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda posterior al ple del Consell en ser preguntada per l'opinió del Govern valencià sobre la presó preventiva decretada per a l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i altres set exconsellers.

Sobre este tema, Oltra ha aclarit en primer lloc que el Consell no ha valorat la resolució judicial relativa a la presó provisional. "Entenc que és un tema d'una gravetat extraordinària en un Estat de Dret i jo, com a jurista, tinc la meua opinió i crec que és millor mantindre's al marge de la valoració".

En tot cas, ha apuntat que este és una qüestió que "necessita" una solució política "al marge de les resolucions judicials". "Açò necessita una solució política i que s'aborde a Espanya el debat territorial, global, al marge que s'ha d'abordar una solució política particular a la qüestió catalana", opina.

Sobre este tema, ha indicat que la problemàtica territorial a Espanya "no solament és Catalunya" i "fa falta molta política per a definir un nou model on la gent i els territoris vullguen formar part d'un projecte comú".

"Hi ha una necessitat que esta qüestió es resolga a través del diàleg i la negociació política", ha insistit Oltra, per a agregar que hi ha més de dos milions de persones a Catalunya amb una reivindicació política i això solament es pot solucionar en l'àmbit polític", ha dit.

A partir d'ací, ha agregat, "també vivim en un Estat de Dret amb recursos judicials, resolucions, estaments judicials i on en estes ultimes 24 hores s'han vist dos maneres d'abordar açò des de l'àmbit judicial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento