Comunitat Valenciana

Turisme instal·larà sis rèpliques de dinosaures en jaciments arqueològics valencians

  • S'instal·laran en els d'Ana de Cinctorres, Vallivana de Morella, en els de la Badina de Begís; Corcolilla d'Alpont, Tambuc de Milars i Límit K/T a Agost.
  • També s'instal·larà altres tanques i senyalització interpretativa amb l'objectiu de "reforçar els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic".
  • "Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l'oferta turística de la Comunitat", assenyala Francesc Colomer.
MORELLA
MORELLA
AYUNTAMIENTO DE MORELLA
MORELLA

L'Agència Valenciana del Turisme ha tret a licitació l'execució i instal·lació de sis rèpliques de dinosaures en sis jaciments paleontològics de la Comunitat Valenciana, segons publica este divendres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Les rèpliques, la grandària de les quals oscil·larà entre els tres i vuit metres, s'instal·laran en el jaciment Ana de Cinctorres (Castelló), en el de Vallivana de Morella (Castelló), en el de la Badina de Begís (Castelló), en el Corcolilla d'Alpont (València), en el de Tambuc de Milars (València) i en el de Límit K/T a Agost (Alacant), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

L'anunci del DOGV contempla un valor estimat del contracte de 202.208 euros, que ascendeixen a 244.672 euros amb IVA, i un termini màxim d'execució de les rèpliques i la seua instal·lació en vuit mesos des de la firma de l'acta d'inici dels treballs, podent ser millorat fins als cinc mesos, en considerar que un temps inferior no és possible.

Els criteris d'adjudicació són l'econòmic (fins el 60 punts), el termini màxim d'execució (10 punts), la garantia addicional (10 punts), el detall d'acabat i textura de la mostra (10 punts) i la valoració de l'especialització i tecnificació del procés de realització de rèpliques de dinosaures (10 punts).

A més de les sis rèpliques a grandària real, Turisme instal·larà altres tanques i senyalització interpretativa. En concret, se situaran en les poblacions "amb major riquesa de restes paleontològiques" i l'objectiu serà "reforçar més, si cap, els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic".

Depenent de les condicions d'accés de cadascun dels jaciments, se situaran en el propi lloc o en algun punt "turístic i emblemàtic" de la pròpia localitat.

Turisme paleontològic

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que l'objectiu és "reforçar l'atractiu d'estos jaciments que ja estan posats en valor turístic i augmentar les visites". "Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l'oferta turística de la Comunitat Valenciana, com un producte més que contribuïsca al desenvolupament econòmic i social de l'interior valencià", ha apuntat.

En esta línia, ha recordat que, en un recent estudi impulsat per l'Agència Valenciana del Turisme per a la configuració d'un producte turístic basat en el patrimoni paleontològic de la Comunitat Valenciana, s'han identificat un total de 36 recursos (jaciments, museus i col·leccions museogràfiques) relacionats amb el patrimoni paleontològic i amb potencialitat per a incorporar a l'oferta turística, i incorpora una sèrie d'accions motor per a posar en marxa el producte, entre les quals es troba esta iniciativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento