Comunitat Valenciana

Les Paelles Universitàries tindran "punts segurs" i fomentaran "un oci sense masclisme"

  • En estos punts hi haurà professionals amb formació específica per a informar, conscienciar i acompanyar a possibles víctimes.
  • L'objectiu és que els universitaris "opten per missatges no sexistes i que no suposen cap atac contra les dones" en les seues samarretes.
  • Les entrades de l'esdeveniment s'estan venent en totes les universitats i centres d'estudis superiors de la ciutat.
Campanya de conscienciació per unes paelles universitàries sense masclisme
Campanya de conscienciació per unes paelles universitàries sense masclisme
ORGANIZACIÓN
Campanya de conscienciació per unes paelles universitàries sense masclisme

Els responsables de l'organització del festival Paelles Universitàries han llançat -de cara a la celebració de la pròxima edició en 2018- una campanya de conscienciació entre la comunitat estudiantil i la societat en general per a aconseguir "un oci sense masclisme, alié als missatges sexistes i de denúncia de qualsevol tipus de violència cap a les dones".

Així, entre les accions iniciades està la de regalar juntament amb l'entrada a la pròxima edició una samarreta amb missatges contra el masclisme i la violència de gènere. La peça, que ja s'està repartint en els diferents aularis universitaris i que es perllongarà durant esta segona etapa de vendes, porta per lema 'NO és NO. Paelles Universitàries sense missatges masclistes'.

Amb esta acció, els impulsors de la iniciativa pretenen "promoure que quan els estudiants en les seues classes i grups d'amics decidisquen els dissenys de les seues samarretes (com en totes les edicions anteriors) opten per missatges no sexistes i que no suposen cap atac contra les dones", expliquen a través d'un comunicat.

A més, durant la celebració de l'esdeveniment, el recinte comptarà amb diferents "punts violeta", és a dir, "espais segurs en els quals es podrà denunciar qualsevol agressió sexual, situacions d'assetjament i violència física cap a les dones, i els servicis de seguretat podran actuar de forma prioritària sobre ells". En estos punts hi haurà professionals amb formació específica per a informar, conscienciar i acompanyar a possibles víctimes.

L'objectiu dels promotors i les marques associades és que Paelles Universitàries 2018, "a més de ser un èxit d'assistència i organització, siga un exemple d'esdeveniment multitudinari amb valors, sense masclisme, conscienciats davant una xacra que afecta tota la societat com és la violència contra les dones", destaquen.

Esdeveniment universitari "més gran d'Europa"

Paelles Universitàries, continuen, "s'ha convertit any rere any en l'esdeveniment universitari més gran d'Europa". En la seua edició de 2017 va comptar amb una oferta musical de més de 20 grups en dos escenaris diferents durant 8 hores ininterrompudes. La música, els espectacles i les tradicionals paelles són l'essència d'este esdeveniment que cada any acull desenes de milers de joves universitaris en la seua cita prèvia a la celebració d'exàmens.

Des de l'organització recorden que la tradició de celebrar a València un esdeveniment de Paelles Universitàries prèvies als exàmens es remunta a més enllà de dos dècades. Les entrades de l'esdeveniment s'estan venent en totes les universitats i centres d'estudis superiors de la ciutat.

Paral·lelament a la venda, l'organització està treballant en el desenvolupament del propi esdeveniment en 2018. Com en anys anteriors, la seguretat dels participants serà una de les màximes prioritats amb un amplíssim dispositiu d'integrants en les tasques de seguretat i control d'accessos. A més, com en ocasions anteriors, es disposarà d'un amplíssim equip sanitari, amb el personal mèdic i d'infermeria, ambulàncies i hospital de campanya "molt per damunt de l'exigit", afirmen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento