Comunitat Valenciana

Puig, sobre la sequera: "El Govern central no pot estar sotmès a la llei d'un silenci que ens està perjudicant"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat este dijous que el Govern d'Espanya, que és el que té competències en matèria hídrica, "no pot estar sotmès a la llei d'un silenci" que està "danyant i perjudicant la Comunitat Valenciana", per la qual cosa ha instat l'executiu a "donar resposta" a este problema.
Sequera
Sequera
Europa Press
Sequera

Així ho ha indicat Puig als mitjans de comunicació, en ser preguntat per si ha rebut una resposta de la ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, després de la seua petició de reunió per a demanar-li mesures contra la sequera.

El cap del Consell ha manifestat que encara no ha rebut una resposta del Ministeri i ha remarcat que és "d'absoluta emergència" la situació de sequera que està patint la Comunitat Valenciana, especialment la província d'Alacant. "En estos moments tenim greus problemes i cal donar-los una resposta", ha subratllat.

En este sentit, ha recordat que el Govern d'Espanya és el que "té competències fonamentals en matèria d'aigua", i "no pot estar sotmès a la llei d'un silenci que ens està danyant i perjudicant molt", ha puntualitzat.

Per al cap del Consell, esta situació s'ha d'abordar "d'una manera global" com "l'està fent la Conselleria d'Agricultura que està tenint una visió global que afecta tots els àmbits de possible solució". Així, ha advocat per la dessalatge, reutilització i modernització del reg.

Així mateix, veu necessàries aportacions del transvasament Tajo-Segura perquè hi ha "una necessitat peremptòria" que les dessaladores "es posen al màxim nivell de funcionament". Per açò, ha urgit a pensar en "com se'n van a abordar" els pròxims mesos si continua el "estrés hídric" que està patint la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento