Comunitat Valenciana

La parròquia de Nules retira el text qualificat d'"homòfob" i diu que "mai havia d'haver-se publicat"

  • L'església de Sant Bartolomé i Sant Jaime de Nules (Castelló) ha retirat de la seua última fulla parroquial un article que havia deslligat la polèmica en ser qualificat per alguns partits d'"homòfob" i de "atac a l'escola pública". La parròquia assegura que s'han presentat disculpes per este text, que "mai havia d'haver-se publicat".
Fragment de la fulla parroquial
Fragment de la fulla parroquial
DAVID GP TWITTER
Fragment de la fulla parroquial

Diverses formacions polítiques van expressar el seu rebuig a la inclusió en la fulla parroquial del passat diumenge d'un 'Romanç d'alumne d'escola moderna i avançada' en l'es podien llegir versos com a "Papà, per favor, escolta: porta'm a un col·le normal. Que este col·legi d'ara. M'està començant a espantar".

I seguia: "Dels xiquets de la meua classe/No hi ha dos que siguen igual/Perquè ací els profes volen/molta originalitat/A Juan els agraden les xiquetes/Igual que a tu mamà/ A Curro, xiquetes i xiquets/Per a major varietat/A Pedro solament els xiquets/Que al futbol saben jugar/Vicente no es decideix/prefereix experimentar".

L'alcalde de municipi, David García Pérez, de Coalició de Centre Democràtic (CCD), va manifestar, entre uns altres, el seu rebuig a este text que va titlar de "vergonyós".

Per la seua banda, des de l'església s'ha difós un missatge en xarxes socials en el qual s'informa que "ja s'ha presentat disculpa per un article aparegut en la passada Fulla Parroquial".

Des de la parròquia incideixen que "es va publicar immediatament l'actualització de la Fulla del passat diumenge desapareixent un article que mai havia d'haver-se publicat; el qual no manifesta el pensar del rector, ni d'esta parròquia, ni de l'Església". "Lluny del nostre sentir voler ofendre ningú. Si algú s'ha pogut sentir ofès, reba disculpes", apunten.

COMPROMÍS DEMANA QUE ACTUE FISCALIA

Arran d'esta polèmica, el senador de Compromís Carles Mulet ha presentat una pregunta escrita en la qual qualifica el text de "atropellament" i interroga al Govern per si pensa instar la Fiscalia a intervenir.

El representant de la coalició afirma que "el rector ha repartit una fulla amb marcat caràcter homòfob i que podria ser constitutiu d'incitació a l'odi a totes les famílies no tradicionals". Per açò,

planteja a l'Executiu que inste al fiscal a "actuar contra esta persona per atemptar contra els principis constitucionals de l'Estat Español i incitar a l'odi".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento