Comunitat Valenciana

Soler afirma que els pressupostos 2018 són "més madurs" i mantenen la senda social del Botànic "ampliant drets"

  • VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Entrega del projecte de Llei de pressupostos 2018 en Els Corts
Entrega del projecte de Llei de pressupostos 2018 en Els Corts
EUROPA PRESS
Entrega del projecte de Llei de pressupostos 2018 en Els Corts

El conseller d'hisenda, Vicent Soler, ha avançat este dimarts que el Projecte de Llei dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per al pròxim exercici de 2018, contempla uns comptes "més madurs" que "intenten desplegar el Botànic 2" i que pretenen "confluir amb una lògica de vocació social que és la que impregna este govern".

"Hem volgut continuar la senda de fa dos anys, consolidant el que ja s'estava fent i ampliant alguns drets socials i tot això dins el marc de les limitacions que tenim per les restriccions que venen de Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i Madrid", ha remarcat.

Així ho ha avançat el conseller als mitjans de comunicació, després d'entregar el Projecte de Llei dels comptes al president de les Corts Valencianes, Enric Morera. A les 12.30 hores d'este dimarts, el titular de la Hisenda valenciana, al costat de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, oferirà una roda de premsa en la qual donarà els detalls.

No obstant açò, Soler, ha lliscat alguns dels aspectes que el seu departament ha inclòs en estos pressupostos. En este sentit, s'ha mostrat "molt content" pel treball realitzat i ha destacat que són els pressupostos "més madurs" del govern del Botànic i en els quals s'ha intentat "ampliar" l'acord. "Hem intentat confluir amb una lògica de vocació social, que és la que impregna este govern, i hem treballat molt per crear les condicions perquè el tercer soci -Podem- puga finalment recolzar-los", ha puntualitzat.

En este punt, ha precisat que l'assignació "puja" perquè eixa és la voluntat de l'Executiu valencià, malgrat "les restriccions de diners i recursos que planteja el Govern d'Espanya en un moment en el qual el compromís del president, Mariano Rajoy, de tindre un nou sistema de finançament abans del 31 de desembre encara no s'ha concretat en res", ha assenyalat.

Per tant, el conseller ha explicat que s'ha treballat amb les magnituds que al juliol va plantejar el CPFF -en el qual Hisenda va fixar l'objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes en el 0,4% en 2018 i en el 0,1% en 2019. "Ara tractem d'expressar amb molta rotunditat que els valencians visquen una mica millor l'any que vé", ha subratllat Soler.

NEGOCIACIONS AMB PODEM

Preguntat sobre quines han sigut les principals dificultats que han existit en les negociacions amb Podem -que va advertir que no estaven en disposició de recolzar els comptes, en incloure partides que consideraven prioritàries- el conseller ha apuntat que han sigut "de caràcter quantitatiu" atés que el marc conceptual és el mateix en formar part la formació habitat de l'Acord del Botànic.

Insistit sobre si Podem votarà a favor dels comptes, Soler ha manifestat que li agradaria perquè, d'esta forma, demostrarien a l'opinió pública que són un govern "plural, amb un pacte plural, que es dota de gran estabilitat" i que, a més, posa per damunt els interessos de la ciutadania i "fa esforços per cedir" per a poder traure'ls endavant.

Al seu juí, les diferències són "mínimes i lògiques", atés que són partits diferent, per la qual cosa considerada que les discrepàncies dels últims 15 dies són "bastant normals" i fins i tot passen en governs "monocolor", ha assenyalat per a agrair als funcionaris el treball realitzat.

"Jo com a responsable de les finances de la Comunitat he dit als companys de govern que les coses són com són i tenim unes restriccions a les quals hem de fer front. Hem volgut continuar la senda de fa dos anys, consolidant el que ja s'estava fent, ampliant alguns drets socials i tot això dins del marc de les limitacions per les restriccions que venen de CPFF i Madrid", ha comentat.

HISENDA SUBESTATAL

Referent a açò, ha lamentat que són "una hisenda subestatal" i cal fer "pedagogia" sobre esta qüestió, per la qual cosa ha manifestat que li agradaria tindre "una cultura més federal a l'hora de configurar el marc d'actuacions de les comunitats en este Estat compost que és Espanya, però ha admès que "desgraciadament encara no és així i en el CPFF el govern té la majoria".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento