Comunitat Valenciana

Protecció Animal inicia a Alacant una campanya de conscienciació perquè amos de gossos perillosos complisquen la norma

  • La Regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament d'Alacant ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana perquè els amos de gossos potencialment perillosos complisquen amb la normativa i eviten així que els animals siguen confiscats.
Fullet de la campanya sobre Gossos Perillosos
Fullet de la campanya sobre Gossos Perillosos
AYTO ALICANTE
Fullet de la campanya sobre Gossos Perillosos

La campanya 'No és la seua culpa que no tinga llicència' informa als propietaris d'estos gossos de les obligacions que han de complir per a evitar sancions -establides entre els 600 i 3.000 euros-, i, sobretot, evitar que se'ls puga requisar per no conéixer els requisits de la Llei 50/1999 sobre el règim jurídic de la tinença d'animals potencialment perillosos, i el Decret 16/2015, de 6 de febrer, del Consell, pel qual es regula a la Comunitat Valenciana.

La regidor de Protecció Animal i Joventut, Marisol Moreno, ha explicat que els albergs i protectores "estan plens de gossos classificats com a potencialment perillosos per culpa de persones que no van complir la llei i un alt percentatge dels animals que requisa la Policia Local acaben aïllats i algun d'ells en gàbies i amb escasses possibilitats que se siguen adoptats, a causa de la seua mala fama".

"Si s'adopta un gos potencialment perillós, cal assumir la responsabilitat, perquè el gos no té la culpa", ha conclòs l'edil. La campanya informativa inclou un vídeo i fullets informatius en els quals s'expliquen qüestions com què es considera gos potencialment perillós; a quines races afecta; què s'ha de fer si es té un; què requereix la llicència administrativa per a la seua tinença i què has de tindre en compte per a passejar al gos.

Segons la Regidoria, esta regulació és "excessivament severa" per a algunes plataformes animalistes, que han sol·licitat, i així l'edil ho va elevar dijous passat al ple municipal d'octubre, que el govern central valore la possibilitat perquè en els espais habilitats per a l'esplai de cans -parcs canins i platges canines, entre uns altres- els gossos potencialment perillosos puguen anar solts i amb boç, situació que no permet l'actual legislació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento