Comunitat Valenciana

La Generalitat fixa un calendari per a pagar 55 milions de sexennis docents fins el 2019

  • Esta regulació s'aplicarà tant als funcionaris de carrera com als funcionaris interins dels diferents cossos docents dependents de l'administració.
  • La normativa ha hagut de modificar-se després que la jurisprudència reconeguera que el funcionari docent interí també ha de percebre este component.
  • S'haurà d'acreditar sis anys de servicis i haver realitzat les activitats de formació i unes altres de millora de la qualitat de l'ensenyament.
Imatge de recurs d'un professor
Imatge de recurs d'un professor
GVA EDUCACIÓ
Imatge de recurs d'un professor

La Generalitat Valenciana ha fixat un calendari per a pagar 55.530.258,21 euros de sexennis docents fins el 2019, segons ha indicat este divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després d'avançar que el ple ha aprovat el decret que regula este component retributiu. Esta regulació s'aplicarà tant als funcionaris de carrera com als funcionaris interins dels diferents cossos docents dependents de l'administració educativa valenciana.

La implantació del decret suposa, segons l'estimació realitzada i tenint en compte el calendari previst (exercicis 2017 -des de l'1 de febrer, data d'efectes econòmics-, 2018 i 2019), un increment global en el capítol I de despeses de 55.530.258,21 euros, amb el següent desglossament: 2017 un total de 10.246.951,99 euros; 2018, 18.593.799,98 euros; i 2019, 26.689.506,24 euros.

En 1992 es va crear el complement retributiu relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d'activitats per a la millora de la qualitat de l'ensenyament. Este complement ha sigut regulat per diversa normativa, l'última de les quals és el Decret 99/2014, que fa referència a la permanència del professorat per períodes de sis anys com a funcionari de carrera, així com a la realització d'activitats de formació i altres activitats de millora de l'ensenyament.

No obstant açò, la recent i reiterada jurisprudència, en la qual es reconeix que el funcionari docent interí també ha de percebre este complement, ha fet que siga necessari modificar la normativa per a adequar-la a l'esmentat criteri, ha recordat Oltra.

Funcionament

El perfeccionament del complement es produeix per períodes de sis anys. És necessari que el funcionari docent, de carrera o interí es trobe en situació de servici actiu en centres docents públics; d'inspecció educativa; de centres de formació del professorat o en llocs de l'administració educativa. A més del servici actiu, es contemplen altres situacions -com la de servicis especials- en què també es produeix l'esmentat perfeccionament.

El reconeixement es realitza d'ofici per l'Administració i requereix, mitjançant la corresponent inscripció en el Registre de Personal Docent (i, si escau, en el Registre de Formació del Professorat, registre auxiliar d'este), l'acreditació de sis anys de servicis i haver realitzat les activitats de formació i unes altres de millora de la qualitat de l'ensenyament, amb les quals s'aconseguisca un mínim de cent crèdits per període.

La determinació de la formació reconeguda i la seua equivalència en crèdits es regularà mitjançant una ordre de la conselleria; i el reconeixement per al personal que es trobe en situacions reconegudes i diferents del servici actiu solament tindrà efectes administratius. La meritació i la percepció del complement es produiran en el mes següent a la data d'efectes administratius, en la quantia determinada en la llei anual de pressupostos de la Generalitat. Els períodes són acumulables i, en conjunt, no podran superar els trenta anys.

Calendari per a interins

D'altra banda, els funcionaris de carrera provinents d'altres administracions educatives percebran els components retributius que ja tingueren reconeguts, en la quantia prevista en la llei de pressupostos de la Generalitat.

Esta norma s'aplicarà també als funcionaris interins que ja tingueren reconegut el complement per altres administracions educatives, respectant el que s'estableix en el calendari d'implantació per als interins. El component retributiu es reconeixerà d'ofici mitjançant una resolució del director territorial d'Educació corresponent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento