Comunitat Valenciana

La CVMC rebutja el recurs de la Unió de Periodistes i Associació d'Alacant contra el barem de les borses d'À Punt

  • El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), reunit este dijous, ha acordat desestimar el recurs administratiu de reposició interposat per la Unió de Periodistes
Assemblea de la Unió de Periodistes Valencians
Assemblea de la Unió de Periodistes Valencians
BIEL ALIÑO
Assemblea de la Unió de Periodistes Valencians

Valencians i l'Associació de la Premsa d'Alacant contra la convocatòria de la borsa de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, ha informat l'organisme a través d'un comunicat.

En la seua resolució, el consell recorda que l'experiència està admesa com a mèrit i subratlla que el Tribunal Constitucional "ha reconegut la constitucionalitat de la valoració de l'antiguitat en un lloc de treball o funció pública, així com també del que es denominen habitualment de manera genèrica com a servicis prestats, declarant que no són contraris als principis de mèrit, capacitat i igualtat".

L'organisme afig que, en qualsevol cas, la condició d'extreballador "no es podrà fer valdre en una part significativa de les places pel fet que determinades categories no existien en l'antiga Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

"Per tant, per a l'accés a una part important dels llocs (més de cent) no podrà al·legar-se l'experiència en l'antiga RTVV", detalla l'escrit. La corporació afig que, amb unes bases similars, ha contractat ja 23 persones, una tercera part de les quals no han utilitzat l'experiència en RTVV per a accedir a la CVMC.

En la resolució, el Consell Rector recorda igualment que en la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servici públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, la Generalitat preveu que en la contractació temporal cal valorar, de forma diferenciada, haver treballat en l'antiga RTVV, l'antiguitat i haver accedit al lloc mitjançant un procés selectiu. També remarca que els acords són el resultat d'una negociació prèvia.

NEGA QUE ELS 'EX' RESULTEN AUTOMÀTICAMENT BENEFICIATS

Per tant, sosté, "ni és cert que els treballadors de l'antiga RTVV resulten beneficiats de manera automàtica i injustificada, ni és cert que la resta de professionals del sector es veuen impossibilitats per a accedir als nous llocs de treball", apunta la resolució.

La Unió de Periodistes Valencians va interposar, de forma conjunta amb l'Associació de la Premsa d'Alacant, un recurs de reposició contra la resolució de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació que convoca les borses de treball temporal de la nova radiotelevisió autonòmica valenciana, À Punt.

D'esta manera, l'entitat va fer efectiva la decisió presa el passat mes de juny en assemblea extraordinària -en la qual, amb 84 vots a favor, 12 en contra i 3 abstencions- es va acordar impugnar la convocatòria de la borsa de treball provisional per a l'accés dels periodistes a la nova radiotelevisió pública valenciana.

"PRINCIPI D'IGUALTAT"

L'assemblea de socis de l'associació majoritària de professionals de la informació en el territori valencià va considerar que el barem de mèrits negociat per la CVMC amb els sindicats "vulnera el principi d'igualtat i tanca la porta en la pràctica al conjunt de periodistes que no han sigut antics treballadors de Radiotelevisió Valenciana (RTVV)", segons va explicar la Unió de Periodistes en aquell moment.

Des del col·lectiu van subratllar aleshores que una de les seues finalitats és "la defensa dels interessos i els drets de tots els seus associats" i, per açò, lamentaven "no haver pogut ser escoltats en la negociació d'un barem que, respectant la preferència dels extreballadors de RTVV, haguera reconegut adequadament l'experiència professional de tots els periodistes".

FINANÇAMENT

D'altra banda, el Consell Rector de la CVMC ha informat que en la sessió d'este dijous s'ha adherit al Manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento