Comunitat Valenciana

Ribó diu que la reforma de Plaça de l'Ajuntament s'abordarà amb Urbanisme

Joan Ribó presidinit el ple de l'Ajuntament
Joan Ribó presidinit el ple de l'Ajuntament
Europa Press
Joan Ribó presidinit el ple de l'Ajuntament

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assenyalat este dijous que la reforma de la Plaça de l'Ajuntament, que engloba la seua peatonalització i reurbanització, s'abordarà, quan "el projecte participatiu" es plantege "de forma definitiva", amb les Regidories de Desenvolupament Urbà (PSPV) i Mobilitat Sostenible (Compromís) i amb la participació dels col·lectius afectats.

Així, ha restat "importància" al malestar expressat este dimecres en el si de l'equip de govern que lidera, conformat per Compromís, PSPV i València en Comú, per part dels socialistes després que l'edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, anunciara les mesures que adoptarà el seu departament per a peatonalitzar parcialment la Plaça de l'Ajuntament a partir de les obres de remodelació de la Plaça de la Reina i de la restricció de trànsit que suposaran.

Ribó, que s'ha pronunciat d'esta manera abans d'iniciar-se en el consistori el ple ordinari d'octubre, ha considerat també "absolutament normal" que es puguen produir "recels" quan s'aborden assumptes municipals que se situen en zones intermèdies" de diferents regidories. Per açò, ha dit que en este cas "no hi ha problema" i ha destacat que esta peatonalització és un tema en el qual "estem tots d'acord".

"Quan comence la Plaça de la Reina això estarà, de facto, peatonalitzat, l'única cosa que intentem és concretar" i "provar la peatonalització", ha dit el primer edil, que ha recordat que en el Pla de Mobilitat aprovat per l'Ajuntament en 2013 "consta la peatonalització".

"Una cosa relativament freqüent"

El responsable municipal ha explicat que la proposta plantejada per Grezzi "és conseqüència, d'una banda, de les obres que va a haver-hi en la Plaça de la Reina", que faran que "pràcticament no vagen a entrar cotxes en la Plaça de l'Ajuntament", i per un altre, atenent al fet que "l'Empresa Municipal de Transports (EMT) haurà de canviar línies i necessita ja començar a treballar en este projecte".

Preguntat per si acceptarà que en la Junta de Govern hi haja un debat dels socis de l'executiu local entorn de la proposta plantejada per Grezzi, Joan Ribó ha dit que sí. "Si s'ha de plantejar una cosa d'este tipus, es planteja. En la Junta de Govern qualsevol persona pot plantejar els temes que considere convenients en precs i preguntes. No hi ha inconvenient i este tema, igual que qualsevol un altre, es pot plantejar si es considera convenient", ha manifestat.

De la mateixa manera, respecte a si el malestar expressat pel PSPV pot portar a canviar les formes de treball del seu equip de govern, l'alcalde ha apuntat que qüestions com estes "algunes apareixen en premsa i unes altres no". "És una cosa relativament freqüent en la qual he d'intervenir, no solament en esta zona sinó en moltes altres. La gent té iniciativa i en algun moment altre sector considera que no se li ha informat adequadament", ha asseverat sobre este tema.

Ribó ha insistit després d'açò que l'avançat per Grezzi per a la Plaça de l'Ajuntament "té el caràcter d'una proposta inicial que s'ha de debatre, parlar amb els veïns i amb tot el sector" implicat. "No li done més importància. No té la importància que es vol ressaltar", ha reiterat.

"Cor de València"

Per la seua banda, la portaveu del PSPV i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha mostrat el suport del seu grup a la peatonalització d'este enclavament però "no amb jardineres", per la qual cosa ha afirmat que el projecte ha de ser "rigorós" i liderar-ho la regidoria de Desenvolupament Urbà que dirigeix el socialista Vicent Sarrià.

"El debat no està en si la Plaça de l'Ajuntament deu o no ser peatonalitzada, tots els grups del govern estem a favor de convertir València en una ciutat de places i tenim un projecte integral. El que passa és que el projecte de la Plaça de l'Ajuntament és un projecte emblemàtic, un projecte de ciutat que afecta el cor de València", ha declarat.

La regidora, que ha agregat que el PSPV no vol un "Ajuntament de nyaps", ha assenyalat que "el que es desenvolupe dins d'eixe espai ha de ser un projecte rigorós i seriós" i ha descartat "operacions urbanístiques blanes o pegats". "No anem a peatonalitzar la Plaça de l'Ajuntament amb jardineres. Ha de ser un projecte rigorós que lidere Urbanisme i que siga conforme a la imatge que volem projectar com a ciutat", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento