Comunitat Valenciana

Una empresa alacantina, premiada a Alemanya per una corona funerària feta amb testos de plantes vives extraïbles

  • L'empresa alacantina Limbo ha guanyat un dels German Design Awards 2018 -u dels premis internacionals més prestigiosos de disseny de productes- per la seua creació 'The green memory', que transforma la tradicional corona funerària de flors en "un record viu, participatiu i responsable amb el medi ambient". La seua principal novetat radica en la substitució de la flor tallada per testos de plantes vives extraïbles, que poden repartir-se entre familiars i amics.
The Green Memory
The Green Memory
LIMBO
The Green Memory

Este "nou concepte i disseny li ha portat a ser seleccionat i reconegut per estos destacats guardons en els quals no és gens usual trobar propostes o empreses relacionades amb el sector funerari", destaca la firma alacantina a través d'un comunicat.

Estos guardons suposen el reconeixement internacional més important que atorga el Consell Alemany de Disseny (German Design Council), la principal autoritat de disseny i marca d'Alemanya. L'objectiu fonamental és descobrir, presentar i reconéixer les millors i més innovadores tendències i propostes de disseny.

Des de la seua creació en 2012, German Design Award ha tingut un creixement significatiu passant de 1.500 candidatures presentades en eixa ocasió a les més de 5.000 propostes valorades pel jurat en l'actual edició. La cerimònia d'entrega dels guardons tindrà lloc el 9 de febrer a Frankfurt.

"És una gran satisfacció haver guanyat este premi internacional ja que és alguna cosa inusual que un producte funerari reba tal reconeixement, al que normalment aspiren empreses innovadores de sectors més capdavanters com l'automobilístic, electrònica, etc. I és que no hi ha cap producte similar a Espanya ni a nivell internacional. Les corones i els adorns florals en el sector funerari han continuat sense canvis des de fa dècades i The Green memory suposa "una autèntica revolució sobre este tema", assegura el director general de Limbo, David Vidanes.

La corona funerària està formada per plantes vives i independents que permet als familiars i amics agrair la presència de les persones reunides, fer les cerimònies de comiat més participatives i portar-se un record del seu ser estimat. Es tracta, a més, subratllen els seus creadors, d'"una opció més respectuosa amb l'ecosistema, ja que no genera residus i té una major perdurabilitat en el temps".

Afigen que la seua funcionalitat és "molt senzilla, permetent el muntatge i l'extracció dels testos en tan sol dos minuts, i permet combinacions amb una gran varietat de plantes". A més, pot incloure una borsa personalizable que ajuda a portar el test.

La seua comercialització ja ha començat en Espanya i va acompanyada d'un pla d'expansió internacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento