Comunitat Valenciana

Puig considera que la Sanitat ara és "universal, eficient i digna" per als valencians

  • El president assegura que "on abans hi havia retallades i exclusió hui s'està a l'avantguarda dels drets sanitaris".
  • Ciutadans li ha respost que es treballa per la revisió de les concessions per una qüestió ideològica, com si foren les úniques responsables del "desori".
  • Allunyar la ideologia del debat que "és impossible perquè ideològicament este govern recolza la igualtat d'oportunitats", ha declarat el cap del Consell.
Imatge de recurs de sanitari a la Comunitat Valenciana
Imatge de recurs de sanitari a la Comunitat Valenciana
GENERALITAT VALENCIANA
Imatge de recurs de sanitari a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha fet balanç este dijous de la gestió en matèria sanitària realitzada des de 2015, destacant que ara és "universal, eficient i digna" i "on abans hi havia retallades i exclusió hui s'està a l'avantguarda dels drets sanitaris". "Hem retornat el control de la sanitat als valencians", ha resumit.

Així s'ha pronunciat Puig en resposta a la portaveu de Ciudadanos, Mari Carmen Sánchez, qui ha demanat en la sessió de control en les Corts una valoració de la gestió de la Conselleria de Sanitat després de passar l'ecuador de la legislatura.

Puig ha oferit dades com la recuperació del dret a la sanitat per a 21.000 persones, les ajudes al repagament farmacèutic a 1,5 milions de persones, el tractament donat a 11.000 pacients d'hepatitis C o l'eficiència assolida "gestionant millor", que ha permés estalviar en 2016 més de 220 milions en despeses de funcionament o 17,1 milions amb la compra centralitzada de medicaments, entre altres accions.

"Hui tenim una sanitat més digna", ha dit Puig, que ha volgut deixar clar que fugint dels triomfalismes, "la salut dels valencians està hui més protegida que fa dos anys".

CS: augment del "nepotisme"

La portaveu de Ciudatadans, per contra, ha criticat la gestió "ineficaç i ineficient" en Sanitat, i ha posat com a exemple l'augment de les llistes d'espera o el "nepotisme". A més, ha assenyalat que es treballa per la revisió de les concessions per una qüestió ideològica, com si foren les úniques responsables del "desori" i la seua reversió la "solució a tots els mals". "La sanitat a la Comunitat Valenciana no funciona adequadament, diagnostique el mal, pose-li tractament, però faça-ho ja", ha agregat.

Puig ha replicat que el seu "enemic" no són les concessions ni la sanitat privada, sinó les llistes d'espera, però ha indicat sobre la invitació a allunyar la ideologia del debat que "és impossible perquè ideològicament este govern recolza la igualtat d'oportunitats i que davant la malaltia tots siguem iguals". I això, ha agregat, "és un problema ideològic: la dreta privatitza i l'esquerra vol la igualtat".

Així mateix, ha indicat que per al Consell l'eficiència en la gestió és una qüestió fonamental i ha posat com a exemple el concurs per al servei d'ambulàncies. En este punt, ha dit, es confessa liberal, perquè creu en la lliure competència i no en "amiguismes". Finalment, ha tancat el seu discurs amb un missatge a Ciutadans: "No sóc de donar consells, però sempre millor l'original que la còpia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento