Comunitat Valenciana

El PP posa sis condicions per a donar suport als pressupostos de la Generalitat Valenciana

  • Entre elles es troba la no implantació de la taxa turística, acabar amb el "xantatge lingüístic" o l'eliminació dels impostos de successions i patrimoni.
  • Isabel Bonig, qui assegura que  "el PP no solament critica, vol ajudar", considera que el president és "pres" dels seus socis de govern.
  • Els 'populars' poden fer aportacions i "tant de bo se sumaren" perquè "seria una gran mostra per a la confiança i estabilitat de la Comunitat Valenciana", diu Puig.
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Isabel Bonig en imatge d'arxiu

La portaveu del PPCV, Isabel Bonig, ha oferit este dijous al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el suport als pressupostos de 2018 amb sis condicions, entre elles no implantar la taxa turística, acabar amb el "xantatge lingüístic" o l'eliminació dels impostos de successions i patrimoni.

Així ho ha exposat la 'popular' durant la sessió de control al president en les Corts Valencianes, on ha incidit que el PP vol "ajudar Puig, a qui considera "pres" dels seus socis de govern, i ha exposat sis condicions que, si són acceptades, faran que el PP recolze els comptes del pròxim exercici, perquè "el PP no solament critica, vol ajudar".

Eixes sis condicions són, ha exposat, no implantar la taxa turística, acabar amb el "xantatge lingüístic" en educació, el suport al canvi de model de finançament, destinar els diners de "teleoltra" a plans per a autònoms, eliminar els impostos de successions i patrimoni i, finalment, destinar els 384 milions de "quiosquets i agències que li demanen els seus socis" a acabar amb les llistes d'espera (134) i a finalitzar els col·legis (250).

"Si vosté accepta estes condicions, el PP està ací per a aprovar-li els pressupostos en benefici dels valencians i d'esta terra", ha dit Bonig, després que en els últims dies Podem haja expressat els seus dubtes sobre el suport als comptes del pròxim any.

Davant este oferiment, Puig ha assenyalat que ara com ara el que està clar és que no hi ha pressupostos per a 2018 a Espanya. A la Comunitat Valenciana, ha dit, es farà "tot el possible" perquè els hi haja. "I estic segur que haurà pressupostos", ha recalcat.

En tot cas, ha indicat que els 'populars' poden fer aportacions i "tant de bo se sumaren" perquè "seria una gran mostra per a la confiança i estabilitat de la Comunitat Valenciana que tots els grups els recolzaren". "Seria molt positiu per a la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento