Comunitat Valenciana

Echávarri després de declarar en Fiscalia: "Tènia el compromís de regularitzar els situacions irregulars

  • ALACANT, 25 (EUROPA PRESS)
Gabriel Echávarri en la plaça de l'Ajuntament després d'eixir de l'Audiència
Gabriel Echávarri en la plaça de l'Ajuntament després d'eixir de l'Audiència
EUROPA PRESS
Gabriel Echávarri en la plaça de l'Ajuntament després d'eixir de l'Audiència

L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha eixit "tranquil" de declarar com investigat davant la Fiscalia per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP en l'Ajuntament, Luis Barcala, on ha explicat tot el relat de fets i ha recordat que ja abans d'ocupar el càrrec tènia el "compromís de regularitzar els situacions irregulars" que hi haguera en el consistori.

Gabriel Echávarri estava citat els 10.00 hores per la Fiscalia per a explicar l'acomiadament de la treballadora, una decisió que el grup municipal 'popular' va atribuir a la denúncia que van presentar en el seu moment contra l'alcalde per suposades irregularitats en factures de la Regidoria de Comerç, que va dirigir en una primera etapa. El primer edil ha afirmat estar "tranquil" encara que ha afegit: "Bé, no vinc d'una festa però ja hem explicat tot i ja està".

En atenció als mitjans, a les portes de l'Audiència d'Alacant este dimecres, ha assenyalat que ha explicat "el relat de tots els fets" i ha indicat que abans de ser alcalde tènia "un compromís de regularitzar totes els situacions irregulars que podien haver-hi en l'Ajuntament", per la qual cosa s'ha mostrat "tranquil". A més, ha manifestat que ha vist la declaració "bé" i ha incidit: "Quan tens clar el relat del succeït, ho trasllades i poc més".

L'acomiadament de la cunyada de Barcala, empleada temporal en la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, és va produir l'abril passat i el PP ho va denunciar com a "pura venjança" en haver portat este partit als tribunals el suposat fraccionament de contractes en Comerç, pel qual també està investigat Echávarri judicialment.

DOCUMENTACIÓ SENSE APORTAR

Respecte al cas del presumpte fraccionament de les factures de Comerç, la magistrada titular del jutjat d'instrucció 9 d'Alacant ha dictat una providència en la qual insisteix al consistori perquè presente la documentació que ja li va reclamar el passat 6 d'octubre.

Així, en una providència amb data 24 d'octubre, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia, la magistrada ha comunicat que "vist l'estat dels presents diligències" recorda a l'Ajuntament que remeta "a la major urgència possible" la documentació que va demanar el 6 d'octubre, el mateix dia que van acudir a declarar l'alcalde i els dos assessors imputats en la causa, el de Comerç, Pedro de Gea; i el cap de Gabinet d'Alcaldia, Lalo Díez.

En la resolució del 6 d'octubre la jutgessa sol·licitava a l'Ajuntament que aportara els expedients dels 25 factures objecte de la investigació, la documentació relativa a la gala de Comerç de 2015, així com els decrets de nomenament dels dos assessors municipals també investigats en la causa.

Dilluns passat van declarar dos funcionaris i està previst que el pròxim dia 6 de novembre acudisquen a prestar declaració els gerents de les empreses beneficiàries dels contractes que estan sent investigats per presumptament haver-es fraccionat per a eludir el concurs públic, doncs la quantitat total de totes els factures ascendeix a 190.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento