Comunitat Valenciana

Estudiants i titulats es donen cita en el XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València

  • La trobada, que reuneix més de 80 empreses i institucions, ha arrancat aquest dimarts, 24 d’octubre.
  • La fira ofereix vora 60 activitats entre conferències, taules redones i xarrades especialitzades en totes les àrees de coneixement.
  • El dijous 26 se celebrarà l’Speed Café, una iniciativa que permetrà parlar, mentre prenen un café, d’oportunitats professionals en el mercat laboral.
XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València
XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València
Universitat de València
XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València

Centenars d’estudiants i titulats s’han donat cita aquest dimarts, 24 d’octubre, al vestíbul de la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers) amb motiu del XII Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València. Al llarg de tres dies (24, 25 i 26), més de 80 empreses i institucions estaran presents amb els seus estands als tres campus universitaris, on es desenvoluparan vora 60 activitats.

Les primeres visites han començat a les 9 hores i a mitjan matí el Fòrum s’ha convertit en un anar i vindre de desenes d’estudiants i recent titulats en busca d’informació sobre beques, pràctiques i ofertes d’ocupació especialitzades en les àrees d’Economia, Ciències Jurídiques, Socials i Magisteri.

La Facultat de Dret ha estat el primer escenari del Fòrum, amb 44 estands i 18 xarrades al Saló de Graus i a la Sala Joaquín Tomás Villarroya. A més, ha acollit l’acte inaugural que ha presidit el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, acompanyat pel vicerector d’Estudis de Postgrau, Rafael Crespo; la directora general de Planificació i Serveis del SERVEF, Eva María Hernández; i el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Enric Roig.

També han estat presents el diputat de Projectes Europeus, Central de Serveis Innovadors i Sostenibles i Contractació de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes; i el director de l’OPAL, Vicent González Romá; a més dels equips deganals de les facultats del Campus i altres autoritats universitàries.

Amb la finalitat de cobrir l’oferta laboral de totes les titulacions de la Universitat de València, el Fòrum es traslladarà el dimecres, dia 25, al Campus de Burjassot-Paterna. La Facultat de Farmàcia acollirà els estands de 27 empreses i institucions especialitzades en les àrees científica i de la salut. A més, durant la jornada se celebrarà una quinzena de conferències sobre beques, ocupació a l’estranger i desenvolupament professional, entre uns altres temes, que tindran lloc a les facultats de Farmàcia, Ciències Matemàtiques i Física, des de les 9 fins a les 14:30 hores.

L’àrea d’Enginyeria

Com cada any, el Fòrum estarà present a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria-ETSE. Dijous 26, 35 empreses i institucions instal·laran els seus estands, de 9 a 15 hores, i hi haurà 17 xarrades sobre pràctiques externes, joves talents, orientació laboral o desenvolupament professional, per exemple.

Aquesta jornada de cloenda el Fòrum es dividirà en dos: 14 institucions i empreses visitaran també la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, al Campus de Blasco Ibáñez, on tindran lloc vuit activitats entre les 9:30 i les 18 hores. Aquest espai anirà adreçat als estudiants i titulats del Campus interessats en l’àrea educativa.

Pont de comunicació

Ací tornarà l’Speed Café, una experiència que va arrancar l’any passat consistent en ubicar a ocupadors i candidats en un ambient distés que els permeta parlar, mentre prenen un café, d’oportunitats professionals en el mercat laboral, el desenvolupament de competències i l’emprenedoria, per exemple. Enguany, l’activitat es realitzarà amb empreses del sector educatiu, de 16 a 18 hores, a l’Espai Cultural i la Sala de Juntes de la Facultat.

El Fòrum d’Ocupació de la Universitat de València, organitzat per l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, és un pont de comunicació entre les empreses i les institucions valencianes, i els titulats i estudiants universitaris; un punt de trobada per a l’intercanvi d’informació cara a cara amb els responsables de la indústria, el comerç i els serveis de la Comunitat Valenciana, que serveix per a acostar els mons de l’empresa i de la universitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento