Comunitat Valenciana

Fiscalia demana arxivar la causa contra Tauroni per l'ús d'internet a presó perquè no va ocultar diners

  • La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al Jutjat d'Instrucció número 21 de València que arxive la causa oberta contra l'empresari Augusto César Tauroni per l'ús que va fer d'un ordinador amb internet des del centre penitenciari de Picassent en haver-se acreditat que solament ho va utilitzar per a crear un compte de Skype amb la qual va mantindre converses amb altres persones però no va ocultar el seu patrimoni per a evitar responsabilitats civils.
Augusto César Tauroni durant el juí (imatge d'arxiu)
Augusto César Tauroni durant el juí (imatge d'arxiu)
EUROPA PRESS
Augusto César Tauroni durant el juí (imatge d'arxiu)

Esta decisió es produeix sobre la base d'un informe policial que acredita que Tauroni, a la presó per la peça principal del conegut com cas Cooperació, no va utilitzar internet des de la presó per a fer moviments de diners, segons ha pogut saber Europa Press.

Segons este informe, l'empresari -condemnat a sis anys de presó pel desviament d'ajudes de la Generalitat Valenciana al Tercer Món- es va crear un compte de Skype i va mantindre converses amb diferents persones, però no va realitzar cap tipus de moviment bancari.

Es tracta de la quarta peça del cas Cooperació. La primera ja va ser jutjada i amb resultat condemnatori per als acusats. La segona i la tercera estan relacionades amb altres fraus en subvencions i es continuen instruint. I la quarta feia referència a l'ús de l'ordinador que va fer Tauroni des de presó.

Esta peça es va obrir el passat mes de març. Tauroni comptava amb una autorització per a utilitzar un ordinador de Picassent, de la Unitat Docent, per a facilitar-li l'estudi de la documentació que en format electrònic -pel seu elevat volum- s'havia incorporat al cas Cooperació.

En ocasió del trasllat de l'empresari a un mòdul diferent de la presó, es va fer revisió de l'ordinador portàtil i es va descobrir que amb el mateix era possible connectar-se a internet i que s'havia utilitzat indegudament l'accés a la xarxa existent en l'Unitat Docent.

Després de conéixer-se este fet, el fiscal va demanar una investigació per si Tauroni havia pogut manejar des d'este ordinador els seus comptes en l'estranger o havia donat instruccions a tercers sobre la disposició del seu patrimoni.

Així mateix, va al·legar que Tauroni és un expert informàtic i que una de les línies d'investigació que se segueixen en la causa és si el seu patrimoni als Estats Units prové d'adquisicions relacionades amb els beneficis dels delictes de malversació i frau de subvencions que se li imputen.

La jutgessa va declinar investigar este assumpte en veure's no competent i després l'Audiència li va ordenar fer-ho en estimar que hi havia indicis de la possible comissió de fets delictius més enllà de la responsabilitat disciplinària que l'intern haguera pogut incórrer. Ara el fiscal, després del resultat de les investigacions policials, demana l'arxiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento