Comunitat Valenciana

Caixabank assegura que el trasllat de la seua seu social "no té caràcter de temporalitat"

  • Segons l'entitat han pres la decisió per a "deixar fora de tota dubta que la fortalesa de Caixabank es mantindrà en qualsevol escenari".
  • El conseller delegat de l'empresa assegura que el trasllat és "única i exclusivament nostra", en ser preguntat si han rebut "pressions" per part del Govern central.
  • La qüestió no va passar per junta d'accionistes per a evitar "el temps i el cost" que haguera suposat. "El contrari haguera sigut tirar els diners", apunta.
Presentació resultat de Caixabank del primer trimestre del 2017
Presentació resultat de Caixabank del primer trimestre del 2017
Europa Press
Presentació resultat de Caixabank del primer trimestre del 2017

El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat este dimarts que el trasllat de la seu social de l'entitat a València "no té terminis de vigència i no té caràcter de temporalitat" encara que no es preveuen un altre tipus de trasllats de rellevància operativa.

Així ho ha manifestat durant la presentació dels resultats del tercer trimestre 2017 de Caixabank a València, la primera que es realitza en esta ciutat després del trasllat de la seu social des de Barcelona, una decisió "exclusivament tècnica" que, segons ha dit, ha pres el Consell d'Administració per a "deixar fora de tota dubta que la fortalesa de Caixabank es mantindrà en qualsevol escenari", davant la "intranquil·litat" que estava generant la situació de Catalunya entre la seua clientela.

Gortázar ha destacat que el trasllat de la seua seu social a València suposa un "vot de confiança" a la Comunitat Valenciana que permetrà a l'entitat estar "més a prop" dels clients i empreses d'esta regió i "apostar més per ells". La decisió, ha dit, portarà al Consell d'Administració a reunir-se d'ordinari en la capital valenciana, així com les juntes d'accionistes però en este moment no es preveuen "un altre tipus de trasllats de rellevància operativa".

Segons ha explicat Gortázar, a partir de l'1-O, es va detectar entre la clientela de Caixabank una "intranquil·litat a l'alça" i com resultat el Consell d'Administració va prendre la decisió de traslladar la seua seu social "per a deixar fora de qualsevol dubte que la fortalesa de Caixabank es mantindrà en qualsevol escenari i sempre sota el paraigua de la zona euro, del BCE i en igualtat de condicions en el jurídic que qualsevol entitat d'Espanya". El 'leitmotiv', ha agregat, és "protegir els interessos dels nostres clients" i "així ho han entés en la seua gran majoria".

Es tracta doncs d'una decisió "exclusivament tècnica de Caixabank i decidida per a protegir l'interés dels clients". Així ho ha asseverat en ser preguntat sobre si l'entitat ha rebut "pressions" per part del Govern central per a marxar-se de Catalunya. El trasllat de la seu social és "única i exclusivament nostra", ha insistit.

Així mateix, ha explicat que la decisió es va prendre sense passar per junta d'accionistes perquè és una manera "més senzilla" i atés que en el Consell d'Administració estan representats, no els cap "cap dubte que recolzarien la decisió". D'esta manera, s'ha evitat "el temps i el cost" que haguera suposat fer-ho així, "el contrari haguera sigut tirar els diners", ha apuntat.

Benefici per a la Comunitat Valenciana

A més, este trasllat de seu social "no té terminis de vigència" i "no té caràcter de temporalitat". De fet, el conseller delegat de Caixabank ha destacat la seua confiança en l'estabilitat de la Comunitat Valenciana i encara que no ha quantificat l'impacte que pot suposar la seua arribada a la regió, ha ressaltat que és "un vot de confiança a la Comunitat" i que "en la part intangible i qualitativa hi ha benefici per a la Comunitat Valenciana".

De fet, en esta regió hi ha "magnífiques empreses", entre les quals ha destacat Mercadona, i la mudança de la seu social de Caixabank permetrà a l'entitat estar "més a prop" de clients i empreses i "apostar més per elles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento