Comunitat Valenciana

El PPCV demana explicacions a Oltra en les Corts després d'un problema "greu" en el centre de menors de Bunyol

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Català atén als mitjans a València
Català atén als mitjans a València
PP
Català atén als mitjans a València

La portaveu del grup popular en les Corts, Maria José Catalá, ha registrat este dilluns dos sol·licituds perquè comparega en les Corts la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, perquè explique "diversos punts negres" de la seua gestió dels centres de menors, després d'un problema "molt greu" ocorregut la passada setmana en el centre de Bunyol.

Sobre este tema, la vicepresidenta ha apuntat: "Jo donaré totes les explicacions en Corts, com les he donat sempre, però recomanaria al PP una cosa: han fet molt soroll amb el tema de menors, van demanar una comissió d'investigació, es va fer una comissió de seguiment que s'ha reunit quatre vegades i el PP no ha anat a cap".

No ha volgut aprofundir en qual va ser eixe problema "molt greu" al que al·ludia la 'popular' però ha recordat que la Generalitat ostenta la representació legal dels menors que tutela i tots els casos es porten a Fiscalia, "bé perquè hi ha una actuació policial i, per tant, és automàtic, o bé perquè des de la Conselleria d'Igualtat posem en coneixement de Fiscalia qualsevol fet rellevant amb qualsevol menor, tinga o no conseqüències penals".

Catalá ha lamentat que "hi ha moltes qüestions que no s'han resolt" després de tants mesos i que, de fet, "s'han agreujat". Així, ha assenyalat que ha d'aclarir per què va tindre més d'un any un informe de la Fiscalia per a traslladar als menors del centre de Monteolivete (València) i no ho va fer i per què els va traslladar posteriorment a un centre de Bunyol que "no estava en condicions i excedint la ràtio permesa".

Açò, ha dit, va provocar "problemes de convivència d'estos menors", que ja "bastant han patit", i s'ha referit a un altre problema "molt greu" entre menors produïda la setmana passada i que ja està en Fiscalia. "Volem saber què pensa Oltra i si va assumir responsabilitats polítiques per estos problemes de convivència", ha recalcat.

Oltra ha afirmat que el PP està en el seu dret de sol·licitar eixa compareixença perquè disposa de la via parlamentària per a exercir el control de l'acció del Consell però considera "curiós" que "solament demanen estes coses quan volen traure un titular".

Així, afirma que "al PP els xiquets i xiquetes en esta comunitat no els importen res", sinó que volen "tindre un titular amb el qual arrear al Govern, doncs molt bé ja tenen el seu titular". "Li recomane al PP que treballe i que quan se li convoca a una reunió per a fer un seguiment dels centres de menors vagen", ha dit, per a agregar: "Menys cloquejar i més treballar i vindre a les reunions, que ací es dóna l'explicació de tot i no fent un espectacle públic".

"NO ÉS UN TEMA PER A FER L'ESPECTACLE"

Sobre l'incident en qüestió de la passada setmana a Bunyol, ha incidit que donarà les explicacions en Corts i en les comissions de seguiment, i ha recalcat que es tracta d'una qüestió "que afecta menors i, a més, entre menors, i no és un tema per a fer l'espectacle publique que està fent el PP".

Preguntada sobre per què va donar explicacions d'incidents ocorreguts en el seu moment en el centre de Sogorb (Castelló), ha remarcat que ho va fer "a conseqüència d'una acusació que va realitzar el PP" d'un trasllat per motius ideològics i religiosos, en una compareixença en la qual va presentar el nou model residencial i "a preguntes i acusacions de l'oposició" va donar explicacions.

Ha negat que els casos de Sogorb i este últim de Bunyol al que es refereix el PP siguen comparables, ja que en el primer "s'ha obert juí oral contra un presumpte agressor sexual que era educador d'eixe centre i que presumptament va abusar d'una xiqueta d'eixe centre; per descomptat les situacions no són comparables".

EL PP VOL QUE "DONE LA CARA"

D'altra banda, el PP ha qüestionat per què Oltra no ha adaptat la normativa de menors de la Comunitat Valenciana a les exigències de la llei estatal, per què hi ha centres de menors sense contractes "més d'un any" i qüestions "tan greus" com la condemna per una agressió verbal a una monitora que acompanyava a un menor en el trasllat amb autobús des del centre de Sogorb o "el famós drama" que va exposar del centre de Sogorb que "al final ha quedat en res però els menors van ser traslladats i els va ocasionar també problemes de convivència", ha dit en al·lusió a la decisió de la Fiscalia d'arxivar les diligències en eixe cas.

"Moltes qüestions que ens provoquen molts dubtes i ací ningú ha donat la cara i volem que Oltra done la cara i explique eixos punts negres en la seua gestió en matèria de menors i que ningú encara ha demanat disculpes per açò", ha assenyalat.

IMPAGAMENTS EN CENTRES ESPECIALS D'OCUPACIÓ

D'altra banda, Catalá també ha denunciat impagaments en centres especials d'ocupació a pesar de la resolució aprovada per unanimitat en les Corts per al pagament del deute el passat el 29 de març. "Tenia tres mesos per al seu compliment i s'ha incomplit" i "hui hi ha 28 centres que segueixen sense rebre un euro per a l'ajuda salarial de tot l'any 2016 i estem a l'octubre de 2017", ha dit.

"És molt greu que vinguen tots els centres a València i que un any i mig després d'esta resolució, sobrepassant tots els límits de la paciència, de l'aguant i suport de les famílies, la Generalitat no haja donat ni un euro per a l'ajuda salarial de 2016 a estos centres que complien amb totes les exigències de la convocatòria. Solament demanen una ajuda per a cobrar el salari mínim interprofessional d'uns fons que arriben de l'Estat", ha criticat.

Per tot açò, ha assenyalat que "este govern està esgotat, la gestió és una bogeria i no hi ha treball" i ha exigit que Oltra "done la cara i explique què està passant en el seu departament, en la direcció general del Menor, i el per què dels impagaments als centres especials d'ocupació per a discapacitats". "És summament greu i esperem que estiga a l'altura, que vinga a les Corts la vicepresidenta, done la cara i ens ho explique", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento