Comunitat Valenciana

Generalitat Valenciana denúncia davant Fiscalia la "evident intimidació i neguit" a Oltra per l'escarni en la seua casa

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

L'Advocacia de la Generalitat Valenciana, a sol·licitud i prèvia autorització del president, Ximo Puig, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia Provincial de València per l'escarni patit dimecres passat a la nit per la vicepresidenta i consellera, Mónica Oltra, a les portes de la seua casa, en considerar que esta acció, que li va produir una "evident intimidació i neguit", pot ser constitutiva d'un delicte d'assetjament o uns altres com a odi o desordes públics.

Així consta en el text de la denúncia, al que ha tingut accés Europa Press, en el qual l'Advocacia relata els fets ocorreguts sobre les 21.30 hores del dimecres enfront de la casa d'Oltra, quan un grup de persones va arribar amb cotxe i "encaputxats i/o amb caretes de la pel·lícula Scream", es van concentrar davant el domicili de la vicepresidenta on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual apareixia escrit 'Viva la Unidad de España'.

Els concentrats, amb un altaveu portàtil, van emetre consignes "fent sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya, mentre gravaven cap a l'interior del domicili familiar". "Comentar-vos que estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar un poquet de música espanyola, per a dir-li que estem a Espanya i a la C.Valenciana (diu que poden ser la marca blanca de la CUP)", arreplega textualment la denúncia, al·ludint a les paraules pronunciades en l'escarni.

La denúncia adjunta el video de l'acció, que va ser difós a través d'una xarxa social d'Espanya 2000, i uns altres més gravats per afins a Oltra que estaven en el domicili.

Segons s'assenyala en la denúncia, estos fets "van produir una evident intimidació i neguit" tant a la vicepresidenta com als seus fills, que en eixos moments es trobaven sopant en el domicili familiar, "tot açò amb la consegüent alteració de la seua convivència davant l'assetjament produït".

ACTUACIONS SIMILARS

L'escrit recalca que actuacions similars s'han produït a València en la Festa del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat, "protagonitzades per grups extremistes i que suposen un altercat de la pau social". Estos fets van donar lloc a l'obertura de diligències d'investigació per la Secció Especial de delictes d'Odi i Contra la Discriminació de la Fiscalia.

En este sentit, també fa referència al fet que en l'escarni alguns participants "no van ocultar la seua identitat davant les càmeres" i van rememorar "amb to jocós" la concentració d'Espanya 2000 de finals de setembre davant el Teatre Micalet, un grup que estava encapçalat per José Luis Roberto, líder d'eixe col·lectiu.

Eixa concentració, en la qual es van viure moments de tensió, es va celebrar enfront de la seu on la plataforma 'Pel dret a decidir' havia convocat un acte en favor del referèndum de el 1 d'octubre a Catalunya.

L'Advocacia de la Generalitat Valenciana demana a la fiscal cap de València que inicie la investigació dels fets relatats i "procedisca en conseqüència a l'efecte de l'obertura del procés penal que puga correspondre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento