Comunitat Valenciana

L'Estació del Nord acull una mostra fotogràfica amb cent elements del patrimoni industrial

  • L'objectiu de la proposta és acostar les estacions ferroviàries a la societat com a espais no solament de trànsit, sinó també d'oci i cultura.
  • L’exposició, que podrà visitar-se fins al 12 de novembre, està organitzada pel Comité Internacional de Patrimoni Industrial (TICCIH-Espanya).
  • Entre les imatges que trobaran els visitants destaquen vuit relacionades amb elements valencians del sector.
Muestra de patrimonio industrial en la Estación del Norte
Muestra de patrimonio industrial en la Estación del Norte
ADIF
Muestra de patrimonio industrial en la Estación del Norte

El vestíbul principal de l'estació València Nord acull des del dimecres la mostra fotogràfica '100 Elements de Patrimoni Industrial d'Espanya', un muntatge en suports d'acer que presenta aquests cent elements, conjunts o paisatges industrials on es visibilitzen els valors d'aquest patrimoni i la importància de la seua conservació.

L'exposició, que podrà visitar-se fins al 12 de novembre, forma part del programa d'actes que Adif duu a terme amb motiu del centenari de l'estació, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), segons ha indicat aquesta empresa pública en un comunicat. Es tracta d'una mostra itinerant organitzada pel Comité Internacional de Patrimoni Industrial (TICCIH-Espanya) que arreplega les fites més significatives d'aquest sector, seleccionades per les seues respectives comunitats autònomes.

En el cas de la Comunitat Valenciana, es presenten fins a vuit elements que plasmen l'evolució de la seua industrialització. L'objectiu de la proposta és acostar les estacions ferroviàries a la societat com a espais no solament de trànsit, sinó també d'oci i cultura.

A més, destaquen els monuments relacionats amb els serveis urbans, transport i l'obra pública, entre les quals es troba el viaducte ferroviari de Santa Ana (Quissi) pertanyent a la xarxa del TRAM d'Alacant, així com la singular Estació del Nord de València l'any del seu centenari.

La industrialització a la Comunitat

Els vuit elements valencians seleccionats són: El Molinar d'Alcoi (Alacant); la fàbrica Giner de Morella (Castelló); Refineria La Britànica d'Alacant; l'Estació del Nord i el Mercat Central de Proveïments de València; el Viaducte de Santa Ana (Quissi) de la Línia 9 del TRAM d'Alacant; el forn Hoffman a Paiporta (València) i l'Alt forn nº2 del Port de Sagunt (València).

Des d'Adif han precisat que la mostra presenta elements que plasmen l'evolució de la industrialització a la Comunitat, protagonitzada per sectors com el tèxtil, siderometalúrgic o agroalimentari. A més destaquen els monuments relacionats amb els serveis urbans, transport i l'obra pública, amb esment especial per a l'Estació del Nord de València l'any del seu centenari.

L'estació de València Nord, construïda per l'arquitecte Demetrio Ribes i inaugurada en 1917, combina l'atractiu estètic d'un edifici modernista amb la necessària funcionalitat derivada de la seua missió ferroviària. A més, constitueix un dels edificis més representatius i visitats de la ciutat.

VII Congrés d'Història Ferroviària

De manera paral·lela a aquesta exposició, València acull la celebració del VII Congrés d'Història Ferroviària que organitza l'Associació Ibèrica d'Història Ferroviària del 18 al 20 d'octubre en el Palau de Pineda, seu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), i amb la participació de FGV.

Amb aquestes jornades que va inaugurar el dimecres la Consellera d'Habitatge Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es dóna continuïtat als congressos realitzats per la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols entre 1998 i 2012, que ha cedit a aquesta associació la marca d'aquestes trobades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento