Comunitat Valenciana

Aznar: "Les mateixes forces ideològiques que han trencat la societat catalana volen actuar a València"

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Aznar rebutja reformar la Constitució
Aznar rebutja reformar la Constitució
EUROPAPRESS
Aznar rebutja reformar la Constitució

L'expresident del Govern José María Aznar ha advertit este dijous que "les mateixes forces ideològiques i els mateixos sentiments rupturistes que han trencat la societat i la convivència a Catalunya volen actuar a València i amb els mateixos objectius". Per a evitar-ho, ha apel·lat a "no caure en l'autocomplaença ni eludir el compromís social i ciutadà" a la Comunitat Valenciana, després que l'independentisme haja "passat totes les línies roges que créiem que existien".

Aznar ha llançat este missatge en el seu discurs de clausura del fòrum #IDEASFAES sobre sanitat i educació. La trobada s'ha celebrat a València, per primera vegada fora de Madrid i amb l'objectiu d'obrir una "nova etapa" en la Fundació FAES que presideix.

L'elecció de València "no és una casualitat", perquè l'expresident ha reivindicat el paper de la Comunitat Valenciana de "gran motor de creixement econòmic i ocupació" a Espanya, així com de "factor essencial per a l'equilibri territorial". Aznar també ha reiterat que professa un "enorme afecte i admiració per esta terra".

Es tracta d'una regió que, al seu juí, "ha contribuït en una mesura molt apreciable a l'articulació del sistema autonòmic, des d'una posició de major desenvolupament" i "sempre amb la voluntat d'integrar, construir i cohesionar al voltant del comú".

L'expresident ha assegurat que açò ha permès a la Comunitat "aconseguir el màxim nivell competencial, desenvolupar sense fractures internes les seues innegables singularitats culturals i lingüístiques i aconseguir l'èxit del seu projecte de modernització i desenvolupament".

"No és poc", ha recalcat Aznar, que ha enfrontat esta "realitat" als "retrats tenebristes de la Comunitat Valenciana que amb freqüència es fabriquen interessadament". Retrats que veu "o ben parcials o bé directament falsos" i que creu que pretenen "ocultar una clara història d'èxit i, pitjor encara, servir d'excusa per a fer marxa enrere en els avanços que han fet de la Comunitat Valenciana el que és hui".

DEMANA NO DONAR "PASSOS ARRERE" A LA COMUNITAT

Després de reivindicar la urgència d'escometre reformes en el sistema del benestar a Espanya, el titular de FAES ha advertit del "gran error" que suposaria "donar passos arrere també a la Comunitat Valenciana" i "més encara davant els reptes demogràfics que afrontem". Com a exemple, ha al·ludit dóna la "història d'èxit" de les reformes aperturistes a Espanya i ha criticat la "parada reformista" des de 2004 amb el Govern socialista de Zapatero.

Front esta postura, ha assegurat que la posició de la Comunitat Valenciana en l'Espanya autonòmica "està cridada a tindre més influència i a ser més important per a tots". "He vingut a València per a parlar de València, que, per cert, és una forma molt bona de parlar d'Espanya", ha manifestat en una part del seu discurs.

José María Aznar creu que "és hora de recordar" la posició de "referència" d'esta regió perquè "fixe el seu camí de futur amb claredat". En este punt, ha alertat que "les mateixes forces ideològiques i els mateixos sentiments rupturistes que han trencat la societat i la convivència a Catalunya volen actuar a València i amb els mateixos objectius".

"I convé que prenguem nota d'açò", per a així "no caure en l'autocomplaença ni eludir el compromís social i ciutadà", després que l'independentisme a Espanya haja "sobrepassat totes les línies roges que créiem que existien davant un desafiament de semblant magnitud a la llei i a la democràcia".

El seu discurs ha finalitzat amb una crida a "conjuminar energies, enfortir la societat civil i defendre la llibertat concreta dels ciutadans". En definitiva, "la llibertat de les famílies i les empreses com a millor antídot al nacionalisme al que València no ha de res" perquè "predica una identitat valenciana subalterna i de segona, que fa molt temps va quedar arrere".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento