Comunitat Valenciana

El Consell insta l'Advocacia a denunciar Fiscalia les agressions del 9 d'Octubre i l'escarni a Oltra

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig i Mónica Oltra
Ximo Puig i Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Ximo Puig i Mónica Oltra

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat este dijous que el Consell ha instat l'Advocacia de la Generalitat a presentar davant Fiscalia una denúncia per delictes d'odi i pertorbació de l'orde públic després dels incidents ocorreguts el passat 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, i l'escarni que va patir la vicepresidenta de l'executiu valencià, Mónica Oltra, en la nit d'este dimecres per part d'un grup d'extrema dreta.

Així ho ha indicat Puig en la sessió de control d'este dijous, on ha subratllat que el seu govern "no consentirà episodis com els del 9 d'Octubre ni el que va patir ahir la vicepresidenta davant de la seua casa". Per açò, ha instat l'Advocacia de la Generalitat a presentar una denúncia davant Fiscalia per delictes odie i alteració de l'ordre públic.

"Hui més que mai reafirmar el valor de la convivència. La societat valenciana és de persones lliures, respectuoses i esperançades en un projecte comú i el Consell no permetrà que els feixistes posen en perill la llibertat, la democràcia i autogovern", ha remarcat.

El 'president' ha assenyalat que la democràcia és "respecte" i ha recordat que fa 40 anys els radicals ja volien que "no arribara la democràcia i autogovern". "Ara la tornen a atacar i no anem a permetre que el feixisme torne al carrer per a intentar atemorir als quals no pensen com ells", ha incidit.

"No representen a ningú i no van a ser protagonistes del futur la nostra societat. La nostra solidaritat a la vicepresidenta i a la seua família i amb les víctimes d'agressions feixistes", ha manifestat Puig.

Per la seua banda, la presidenta i síndica del PPCV, Isabel Bonig, s'ha "sumat" a les condemnes i a les iniciatives, però ha indicat que li portarà fotografies de "com es produïen actes també violents i intimidació contra membres del PP" com l'exalcaldessa de València Rita Barberá,; l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; i altres dirigents 'populars' com Esteban Gónzalez Pons, José Ciscar o ella mateixa. "Tot cal condemnar-ho i perseguir-ho", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento