Comunitat Valenciana

Mónica Oltra pateix un escarni en la seua casa per part d'un grup d'extrema dreta

  • Una desena de membres d'un grup d'ultradreta es va presentar la nit d'este dimecres en el domicili particular de la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, emmascarats i exhibint una bandera d'Espanya, amb una frase en pro de la unitat, per a acusar-li d'independentista.
Escarni a Mónica Oltra
Escarni a Mónica Oltra
FACEBOOK ESPAÑA 2000
Escarni a Mónica Oltra

L'acció d'assetjament públic va ser retransmesa en directe per Espanya 2000 en el seu compte personal de Facebook amb el títol 'Escrache a Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana por Compromís, partido político que apoya los paisos Catalans'. A les 11.00 hores el video ja portava 15.000 reproduccions.

Els participants en el vídeo anaven encaputxats i amb les cares cobertes amb la màscara de la pel·lícula 'Scream'. Portaven una pancarta en la qual es podia llegir 'Viva la unidad de España'.

El vídeo dura al voltant d'uns 10 minuts i arranca amb l'arribada a casa d'Oltra d'un grup de persones que va desplegant la pancarta i ordenant-se per a participar. De fons s'escolten un parell de cançons, una d'elles un pasdoble 'Y viva España'. També es reprodueix l'himne nacional, que coregen.

Un dels organitzadors de l'actuació avisa la resta dels seus companys que es posen les caretes i se li escolta com diu que estan enfront de la casa de la seua "amiga" Mónica Oltra.

Este interlocutor explica que estan enfront del seu domicili perquè "Compromís pot ser la marca blanca de la CUP" i assegura que actuen així "per a avisar amb alegria i amb un pasdoble".

A mitat del video s'observa com arriba al lloc un parell de persones i comencen a gravar-los -membres de l'equip d'Oltra- i a fer-los fotografies. La persona que s'encarrega d'organitzar al grup els avisa que estan gravant a una menor d'edat -en al·lusió a una xica que ix en la transmissió sense careta i que també està gravant-, al que responen que això no ho poden saber.

En eixe moment, esta persona afirma que es lleva la careta i, fins i tot, es mofa dient que es posa de perfil perquè li traguen millor en les fotografies. També els acusa de cridar a la Policia o a la Guàrdia Civil. Després aclareix que "a la Guàrdia Civil no perquè ací no som independentistes i no hi ha Mossos d'Esquadra". Després d'açò, tallen la gravació.

Oltra ja ha anunciat en declaracions als mitjans de comunicació que denunciarà l'escrache, un "episodi d'intent d'intimidació per part d'uns feixistes", ha dit, "que no tenen cabuda en la democràcia".

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions a la Ser, ha dit que este succés és preocupant perquè suposa "una vulneració de drets constitucionals" i ha recordat l'atac d'ultradretans del passat 9 d'Octubre durant una manifestació de la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià' i ha dit que és "important" controlar estes bandes.

Per açò, ha demanat al delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que prenga mesures "urgentment". "És important que els delictes d'odi es tracten nivell judicial perquè no és solament una qüestió policial", sosté el primer edil valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento