Comunitat Valenciana

El PP de València demana la "destitució immediata" de Grezzi per les "acusacions a la Policia i al delegat del Govern"

  • El president de la gestora del PP a València, Luis Santamaría, ha demanat en un comunicat a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que "destituïsca de manera immediata" a l'edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, per les seues "acusacions a la Policia i al delegat del Govern" a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.
Santamaría denuncia 116 punts negres a València per la roïna gestió de Ribó
Santamaría denuncia 116 punts negres a València per la roïna gestió de Ribó
PP
Santamaría denuncia 116 punts negres a València per la roïna gestió de Ribó

El dirigent 'popular' ha realitzat estes declaracions durant una compareixença pública a Ciutat Vella, on ha presentat un mapa amb 116 'punts negres' de la circulació en la ciutat, segons ha indicat la formació en un comunicat.

L'edil de mobilitat va publicar una sèrie de tuits en els quals li acusava Moragues de ser "còmplice" d'els qui van protagonitzar incidents en la vesprada del 9 d'Octubre a València. Per a Santamaría, estes afirmacions "són del tot inacceptables en democràcia i menys partint d'un càrrec públic que ha de tindre la prudència i la mesura com a guia".

Santamaría ha criticat que els "continus i furibunds atacs" de Grezzi "no caben en democràcia" i ha posat com a exemple els tuits del regidor sobre Moragues arran dels incidents registrats en la ciutat el 9 d'Octubre a la vesprada.

Així mateix, s'ha dirigit Ribó per a afirmar que "ha arribat el moment que actue contra una persona que té l'insult i l'extremisme com a manera de procedir".

Santamaría ha afirmat que Grezzi també va acudir a "donar suport a una manifestació no autoritzada enfront de la seu de la Delegació del Govern a València en la qual es van llançar consignes com a 'policia tortura, assassina i feixista' i que han causat un profund malestar en els cossos de seguretat".

"ENFRONTAMENTS QUE DEFINEIXEN EL SEU TARANNÀ"

El president de la gestora del PP a València ha incidit que el regidor de Mobilitat Sostenible ha protagonitzat durant la legislatura altres "enfrontaments que defineixen el seu tarannà", i ha citat com exemple "quan es va enfrontar als veïns del barri d'Abastos durant una reunió sobre canvis de línies de l'EMT i davant les crítiques d'alguns dels presents els va dir 'esteu desitjant que torne Franco'".

Per tot açò, Luis Santamaría ha exigit a l'alcalde de València que "prenga mesues ja i Grezzi no seguisca ni un minut més en el seu càrrec, perquè ha mostrat sobradament la seua incapacitat per a dialogar de manera tolerant i el seu odi visceral contra tots els que li critiquen o representen la Llei i l'ordre democràtic".

"CAOS CIRCULATORI EN LA CIUTAT"

D'altra banda, ha denunciat durant la seua intervenció l'existència de 116 "punts negres" en la ciutat i s'ha compromès a "revertir el caos circulatori que està generant" l'alcalde, Joan Ribó, "i que és un dels principals maldecaps de cap dels valencians en estos moments".

Santamaría ha lamentat que "els dos grans èxits en mobilitat del

tripartit ha sigut posar-li faldes als semàfors i alterar la seua freqüència". Amb estes actuacions, des de l'Executiu municipal "han aconseguit que en qualsevol punt de la ciutat un desplaçament coste ara un 30% més del temps que s'emprava abans de fer-ho".

Segons el PP, els colls de botella en zones com Guillem de Castro, el carrer Colón o la vorera del riu al costat de les Torres de Serrans "provoquen un continu embotellament".

També les peatonalitzacions realitzades, principalment a Ciutat Vella "s'han fet d'esquena als veïns, sense diàleg" i ha proposat que en el futur este tipus d'actuacions el PP "buscarà sempre el consens perquè és bàsic per a tindre una ciutat millor", ha asseverat.

La "principal i més urgent" de Santamaría a Ribó és que "comence per fer que funcionen els servicis bàsics com els de neteja, recollida de fems i circulació per a a partir d'ací construir la València que necessiten els valencians".

"DESPERTAR DE LA LETARGIA"

Al seu juí, "València necessita despertar de la letargia del Govern de Ribó, que treballa poc, està dormit i fa inviable un model de ciutat de futur".

En este sentit, ha criticat "problemes de salubritat" com les plagues de rates i panderoles, que afecten "més d'una trentena de vials on no estan sent controlats els focus d'infestació".

"Ribó tampoc està frenant el botelló que causa molts problemes de convivència en barris com Benimaclet", ha reclamat, abans de lamentar el "enorme abandó en escocells que no es cuiden". "Ara, el tripartit proposa de manera ruboritzant que ens ocupem d'un per ciutadà, així com els arbres talats i taronges que no s'arrepleguen", ha recriminat.

Santamaría ha denunciat també l'abandó de solars i ha posat com a exemple de degradació algunes zones de Ciutat Vella, com el carrer Salines, "a pocs metres d'on es concentra una bona part de l'oferta turística". "Com anem a oferir així una ciutat moderna que aspira a ser la capital espanyola del Mediterrani?", s'ha preguntat.

En la mateixa línia, s'ha referit als problemes de convivència amb l'ocupació "perquè són una sèrie de màfies que després lloguen a costos abusius els immobles a persones amb necessitat". "No estan funcionant els serveis socials, com es veu en Orriols o en el Cabanyal, i esta problemàtica s'està estenent", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento