Comunitat Valenciana

El PP insisteix que no anirà a la manifestació pel finançament i que la vida política necessita "prudència i assossec"

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha insistit este dilluns en què no aniran a la manifestació que se celebrarà en contra de l'infrafinançament de la Comunitat Valenciana, i ha subratllat que els problemes "no se solucionen amb una pancarta, i especialment en estos moments on la vida política espanyola necessita de prudència, d'assossec, d'altura de mires i de responsabilitat".

Bonig s'ha manifestat així davant els mitjans durant la seua visita a Castelló per a assistir a la reunió del consell de direcció del PP de Castelló en ser preguntada per la petició del vicepresident de la CEOE, José Vicente González, que el PP assistisca a la manifestació.

La dirigent 'popular' ha subratllat que li pareix "molt bé" que González manifeste la seua preocupació per la falta de finançament, però ha dit que li haguera agradat que, no solament este empresari, sinó molta gent, quan el PP reclamava la falta de finançament en 2009, any en què es va aprovar l'actual sistema de finançament, "també hagueren eixit a dir que només el PP deia que este era un model de finançament que beneficiava a Catalunya i a Andalusia, doncs quan el PP va dir que maltractava a la Comunitat Valenciana ens quedem sols".

Bonig ha recordat que els 'populars' inicien este dilluns una campanya dels seus diputats nacionals i autonòmics per a explicar la realitat del finançament, "doncs és un model roín, que maltracta a la Comunitat Valenciana i que el PP canviarà i ajudarà el president Puig, a diferència del que va fer el PSOE, a resoldre-ho i a canviar-ho", ha dit.

Així mateix, ha assenyalat que el PP no anirà a la manifestació, i ha dit que el fet que un empresari vaja a manifestacions "està molt bé". "Alguns empresaris diuen que van a manifestacions i s'alien amb el partit que teòricament diu que defèn als treballadors, i el partit que teòricament diuen que és dels empresaris es posa al costat dels treballadors i dels ciutadans en general", ha reflexionat Bonig.

Sobre este tema, ha assenyalat que el PP és el partit "de la gent normal i treballadors, dels emprenedors i dels empresaris, i els problemes no se solucionen amb una pancarta, i especialment en estos moments on la vida política espanyola necessita de prudència, d'assossec, d'altura de mires i de responsabilitat".

Segons Bonig una manifestació no soluciona res "doncs ja sabem tots que la Comunitat Valenciana està mal finançada i que el model que va aprovar el PSOE és roín".

Per açò, ha dit que el ministre Montoro es reuneix amb Puig per a parlar de finançament, però "sap el president Puig que té el suport del PP i del Govern de Rajoy com ho ha tingut en Foment, però necessitem consensuar el model en el Consell de Política Fiscal i després modificar la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes, que només es pot canviar en el Congrés dels Diputats i amb majoria absoluta, doncs nosaltres no som Puigdemont, sinó un partit seriós".

CPFF

En este sentit, s'ha mostrat "convençuda" que Puig també pertany a un partit seriós i vol canviar el model de finançament, "per la qual cosa no em cap el menor dubte que anirà al Consell de Política Fiscal, no farà cas a Oltra i a Compromís, i que en este Consell el conseller d'Hisenda votarà a favor".

Segons ha dit, "no passarà com fa un any quan es va incrementar el sostre de despesa per un acord entre PSOE i PP i es va donar 851 milions a la Comunitat i Puig em consta que anava a votar a favor però es va doblegar després de dir-li Oltra -vicepresidenta del Consell- que no votara a favor, ja que li va dir que calia mantindre l'enfrontament".

"Jo estic convençuda que Puig, com tindrà el suport del PP, s'enfrontarà a Compromís i votarà a favor en el Consell de Política Fiscal i després els diputats socialistes votaran a favor en el Congrés dels Diputats", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento