Comunitat Valenciana

Desarticulada una xarxa nigeriana d'explotació sexual de dones a les quals sotmetien a rituals de vudú

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Imatge de recurs de Policia Nacional
Imatge de recurs de Policia Nacional
Europa Press
Imatge de recurs de Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització nigeriana dedicada a la tracta i explotació sexual de dones -a les quals enganyaven amb falses ofertes de treball i sotmetien a rituals de vudú- i han alliberat a una de les seues víctimes. L'operació, emmarcada dins del Pla Policial contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, s'ha saldat amb la detenció de tres persones a Torrevieja (Alacant), Torija (Guadalajara) i Madrid. Entre elles es troba la seua màxima responsable.

Segons explica la Policia en un comunicat, els detinguts captaven a dones a Nigèria, joves que estaven sumides en profunds estats de necessitat, amb falses promeses de treball digne i ben remunerat a Europa. Després d'acceptar les ofertes, les víctimes eren sotmeses a rituals de vudú, una espècie de contracte pel qual juraven fidelitat a la xarxa i es comprometien a pagar el deute que anaven a contraure per les despeses del viatge, sent amenaçades, tant elles com les seues famílies amb patir tota classe de mals i fins i tot la mort, en cas d'incompliment.

A continuació viatjaven amb elles rumb a Europa per les principals rutes migratòries, principalment la que utilitza Líbia per a accedir a Itàlia, que resulta molt perillosa per a les víctimes però bastant més barata que unes altres per a l'organització. Des d'Itàlia, les dones eren traslladades fins a Espanya ràpidament, amb la finalitat d'amortitzar com més prompte millor la inversió realitzada, per a açò se servien d'altres membres de l'organització localitzats en este país.

Després d'arribar a Espanya, les joves eren informades del deute total contret, uns 30.000 euros, i que per a saldar-la estaven obligades a exercir la prostitució, havent de treballar tots els dies de la setmana durant jornades maratonianas, i havent d'entregar tots els diners guanyats als seus tratantes setmanalment, sent controlades per estos de forma permanent. Els beneficis s'enviaven a Nigèria per a subvencionar nous episodis de tracta.

ELEVAT NIVELL DE VIDA

La Policia ha constatat que els membres de l'organització vivien exclusivament dels beneficis obtinguts de la seua activitat delictiva, que els permetien portar un elevat nivell de vida i enviar grans quantitats de diners a Nigèria per al seu propi enriquiment, així com per a sufragar els gastos de nous episodis de tracta.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de tres membres de l'organització, entre ells la seua màxima responsable, a Torrevieja (Alacant), Torija (Guadalajara) i Madrid. A més ha sigut alliberada una víctima de la xarxa. Els agents han registrat un domicili a Torrevieja en el qual s'han confiscat documentació comptable i anotacions de les rutes migratòries del nord d'Àfrica, així com material informàtic i telèfons mòbils el contingut dels quals està sent analitzat per experts.

Esta operació s'emmarca dins de la Segona Fase del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d'Éssers humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, engegat en 2013. Des d'aleshores la Policia Nacional manté activades la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'este tipus de delictes.

Solament en els huit primers mesos d'enguany, la Policia va dur a terme més de 450 investigacions en esta matèria, que s'han saldat amb quasi 850 detinguts i quasi 300 víctimes alliberades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento