Comunitat Valenciana

La Caixa manté "intacta" la voluntat d'obrir un nou Caixaforum en l'Àgora de València

  • La Fundació Bancària "la Caixa" ha subratllat que manté "intacta" la seua voluntat d'obrir un nou centre cultural Caixaforum en l'edifici Àgora de la Ciutat dels Arts i els Ciències de València, d'acord amb el "compromís ferm" aconseguit entre el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la fundació bancària, Isidro Fainé, el passat mes de març.

L'entitat ha reafirmat les seues intencions en un comunicat fet públic este dimecres, després que ahir el director general de CACSA, Enrique Vidal, diguera en una roda de premsa que abans de final d'any se sabrà de forma oficial si finalment Caixaforum s'instal·larà en l'Àgora o serà una altra entitat ja que "ara com ara no hi ha cap paper firmat". Posteriorment, fonts de Presidència de la Generalitat van recalcar que el procés per a la instal·lació del centre cultural continua amb "total normalitat" i es van remetre al protocol subscrit al març.

Hui, des de la Fundació Bancària "la Caixa" han explicat que, "actualment, i segons els terminis establits, s'està desenvolupant el concurs restringit de projectes entre diversos estudis d'arquitectura per al disseny de l'equipament".

L'entitat estarà en disposició d'anunciar la proposta escollida abans de finalitzar este mateix any. Els tràmits jurídics previs necessaris per a engegar el projecte també es tancaran en 2017.

Així mateix, detalla que l'inici dels treballs està previst per al primer semestre de 2018, amb l'objectiu d'inaugurar el centre l'any 2020.

La Fundació Bancària "la Caixa" invertirà més de 18 milions d'euros a fer realitat el Caixaforum València. A més, anualment es destinaran 5 milions d'euros per al manteniment, la programació d'exposicions culturals i el funcionament del centre, conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento