1 Compromís creu que el requeriment de Rajoy a Puigdemont "no tanca la porta al diàleg"

1 Compromís creu que el requeriment de Rajoy a Puigdemont "no tanca la porta al diàleg"

  • La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mónica Álvaro, ha considerat este dimecres que el requeriment del president del Govern, Mariano Rajoy, al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, és "un pas previ" a la possible aplicació de l'article 155 que "no tanca la porta al diàleg". "El més important és que encara s'està temps de dialogar", ha puntualitzat.

Així ho ha indicat Álvaro en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics del parlament valencià, on ha assenyalat que els actors "estan ací" i les portes "estan obertes" i ha subratllat que per al ben comú caldria arribar a eixe diàleg que "tant anhela una part de la societat", així com instar a tots els actors al fet que "per fi dialoguen i promoguen".

Preguntada per si esta decisió de Rajoy es podria haver "evitat", Álvaro ha remarcat que tot el procés i el succeït a Catalunya podria haver-se evitat si "des del principi el diàleg s'haguera produït". "Pensem que el que ha de manar és el diàleg, però afortunadament encara som a temps", ha remarcat.

En similars termes s'ha pronunciat el diputat Juan Ponce abans de la Junta de Síndics en atenció als mitjans de comunicació, en manifestar que el succeït en la vesprada del dimarts en el Parlament català obria "una porta al diàleg" que han d'aprofitar els executius de Rajoy i Puigdemont.

"Ara la pilota està en el Govern de l'Estat i, o Rajoy l'arreplega i intenta canalitzar esta necessitat que s'ha vist que a Catalunya és imperiosa, o va a seguir impulsant amb el seu nacionalisme espanyol el nacionalisme català que és el que ha passat en els últims anys", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3158369/0/1-compromis-creu-que-requeriment-rajoy-puigdemont-no-tanca-porta-al-di-leg/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios