Oltra sobre els incidents del 9 d'Octubre: "No caben aquells que agredeixen altres persones perquè pensen diferent"

Oltra sobre els incidents del 9 d'Octubre: "No caben aquells que agredeixen altres persones perquè pensen diferent"

Oltra sobre els incidents del 9 d'Octubre: "No caben aquells que agredeixen altres persones perquè pensen diferent"
Oltra sobre els incidents del 9 d'Octubre: "No caben aquells que agredeixen altres persones perquè pensen diferent" (GVA)
Ampliar
  • La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha indicat este dimecres, després dels incidents registrats dilluns passat en la manifestació del 9 d'Octubre, que en la societat valenciana "no caben aquells que es creuen amb dret d'agredir altres persones o de violentarlas simplement perquè pensen diferent".

Així, ha afirmat que "tothom i tots els pensaments caben" i ha destacat que "tothom té dret a manifestar-se pacíficament per a defendre les seues idees". Oltra ha agregat que a els que no respecten açò i agredeixen "cal perseguir-los" i "posar-los a la disposició de la justícia" perquè "han de respondre enfront de les seues accions violentes".

La responsable autonòmica s'ha pronunciat d'esta manera després de presidir la primera reunió de treball per a la redacció de l'avantprojecte de llei Integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI de la Comunitat Valenciana, preguntada pels altercats registrats en la manifestació del 9 d'Octubre i per les identificacions de persones que els van protagonitzar.

Mónica Oltra ha assenyalat que la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha de dedicar-se a "identificar als agressors i als violents" i a "aplicar-los la justícia". Després d'açò, ha asseverat que "en esta societat no caben aquells que es creuen amb dret d'agredir altres persones i de violentar a altres persones simplement perquè pensen diferent".

La consellera ha manifestat que "ací tothom cap i tots els pensaments caben", a més de subratllar que "tothom té dret a manifestar-se pacíficament per a defendre les seues idees". "Ací hi ha uns violents que no respecten les diferents maneres de pensar i eixos són els que no caben en una societat democràtica, aquells que li obrin el cap a un altre perquè pensa diferent", ha precisat.

BASE DE LA DEMOCRÀCIA

Oltra ha reiterat que als causants dels incidents "cal perseguir-los i posar-los a la disposició de la justícia" perquè "han de respondre per les seues accions violentes".

"La base de la nostra democràcia és precisament això, la frase atribuïda a Voltaire: no estic en absolut d'acord amb les teues idees però defendré amb la meua vida el teu dret a defendre-les", ha exposat la vicepresidenta, que ha declarat que "sense este element clau no hi ha democràcia".

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3158259/0/oltra-sobre-els-incidents-9-doctubre-no-caben-aquells-que-agredeixen-altres-persones-perqu-pensen-diferent/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios