Comunitat Valenciana

Oltra sobre els incidents del 9 d'Octubre: "No caben aquells que agredeixen altres persones perquè pensen diferent"

  • La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha indicat este dimecres, després dels incidents registrats dilluns passat en la manifestació del 9 d'Octubre, que en la societat valenciana "no caben aquells que es creuen amb dret d'agredir altres persones o de violentarlas simplement perquè pensen diferent".
Mónica Oltra en una imatge recent
Mónica Oltra en una imatge recent
GVA
Mónica Oltra en una imatge recent

Així, ha afirmat que "tothom i tots els pensaments caben" i ha destacat que "tothom té dret a manifestar-se pacíficament per a defendre les seues idees". Oltra ha agregat que a els que no respecten açò i agredeixen "cal perseguir-los" i "posar-los a la disposició de la justícia" perquè "han de respondre enfront de les seues accions violentes".

La responsable autonòmica s'ha pronunciat d'esta manera després de presidir la primera reunió de treball per a la redacció de l'avantprojecte de llei Integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI de la Comunitat Valenciana, preguntada pels altercats registrats en la manifestació del 9 d'Octubre i per les identificacions de persones que els van protagonitzar.

Mónica Oltra ha assenyalat que la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha de dedicar-se a "identificar als agressors i als violents" i a "aplicar-los la justícia". Després d'açò, ha asseverat que "en esta societat no caben aquells que es creuen amb dret d'agredir altres persones i de violentar a altres persones simplement perquè pensen diferent".

La consellera ha manifestat que "ací tothom cap i tots els pensaments caben", a més de subratllar que "tothom té dret a manifestar-se pacíficament per a defendre les seues idees". "Ací hi ha uns violents que no respecten les diferents maneres de pensar i eixos són els que no caben en una societat democràtica, aquells que li obrin el cap a un altre perquè pensa diferent", ha precisat.

BASE DE LA DEMOCRÀCIA

Oltra ha reiterat que als causants dels incidents "cal perseguir-los i posar-los a la disposició de la justícia" perquè "han de respondre per les seues accions violentes".

"La base de la nostra democràcia és precisament això, la frase atribuïda a Voltaire: no estic en absolut d'acord amb les teues idees però defendré amb la meua vida el teu dret a defendre-les", ha exposat la vicepresidenta, que ha declarat que "sense este element clau no hi ha democràcia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento