Comunitat Valenciana

Una comissió amb Ajuntament de València, veïns i hostalers abordarà l'excés de terrasses

  • L’anàlisi començarà pel bari del Mercat, en el districte de Ciutat Vella, per ser una de les zones amb major massificació en aquest sentit.
  • La Federació d’Associacions de Veïns ho veu positiu però vol que s’unisquen la delegació de Protecció Ciutadana i la de Contaminació Acústica.
  • El consistori ha distribuït 15.000 fullets amb les 10 normes bàsiques recollides en l'Ordenança d'Ocupació de Domini Públic.
Terrazas en la céntrica calle Ribera de Valencia.
Terrazas en la céntrica calle Ribera de Valencia.
20MINUTOS.ES
Terrazas en la céntrica calle Ribera de Valencia.

Una mesa municipal integrada per representants del propi Ajuntament de València, hostalers i veïns analitzarà la problemàtica de l'expansió incontrolada de terrasses de locals d'oci i restauració per la ciutat. Les cadires i taules que ocupen voreres i àrees per als vianants en diferents zones, principalment del centre històric, són una de les principals queixes dels veïns, per la qual cosa s'abordaran barri a barri.

Segons van informar ahir des de la Federació d'Associacions de Veïns de València, la comissió de treball començarà pel barri del Mercat, en el districte de Ciutat Vella. La presidenta de l'entitat, María José Broseta, acompanyada per altres dirigents de l'organització, es va reunir ahir amb el regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, i amb responsables de la Federació d'Hostaleria, amb l'objectiu d'abordar la problemàtica de les terrasses dels locals hostalers.

En la trobada es va acordar la creació d'una mesa conjunta que es reunirà periòdicament per a analitzar problemes i establir possibles solucions, una anàlisi que es farà barri per barri, a causa de que cadascun pot tenir una particularitat diferent. En aquest sentit, el primer que s'analitzarà serà El Mercat, en ser un dels quals més massificació de terrasses presenta i que, a més, està sent objecte de canvis en matèria de mobilitat que impliquen més espais per als vianants.

Iniciativa “positiva”

Sobre aquest tema, Broseta va dir que la creació d'aquest òrgan li sembla “positiva” com un començament, però li agradaria que s'uniren a ella “tant la delegació de Protecció Ciutadana com la de Contaminació Acústica, amb l'objectiu que hi haja una vertadera coordinació que faça que les mesures que es vagen prenent siguen efectives”, va manifestar després de la trobada.

Per a la dirigent veïnal, la concentració de taules i cadires en zones per als vianants “no és l'únic problema que té aquesta ciutat, estan també el botellot i els apartaments turístics, entre uns altres, per la qual cosa pensem que la ciutat ha de tenir un pla global d'oci per a veure quin tipus d'oci ha de tenir”, va argumentar.

Per aquest motiu, va tornar a insistir al regidor Galiana de la importància de tenir un cens de locals amb terrassa i amb les seues característiques “que siga públic”, un document que li han sol·licitat de nou amb l'objectiu d'evitar “abusos” per part de determinats establiments hostalers, “que en un moment donat poden ocupar més espai del que tenen assignat”.

Major control de la normativa

Limitació. El Consistori va aprovar el passat mes de juliol una moció que prohibeix autoritzar o ampliar terrasses en zones acústicament saturades (ZAS) i en diversos carrers per als vianants del centre.

Multes. El Pla de Convivència de Terrasses estableix multes de fins a 3.000 euros per a les quals incomplisquen l'horari establit, i dóna mitja hora per a arreplegar el mobiliari després del tancament.

Normes. L'Ajuntament ha distribuït 15.000 fullets amb les 10 normes bàsiques recollides en l'Ordenança d'Ocupació de Domini Públic.

Expedients. En 2014 es van incoar 206 procediments, en 2015 es van fer 700 i, fins al passat estiu, s'havien obert 3.300 expedients de terrasses, segons dades oferides pel propi Consistori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento