Comunitat Valenciana

El tercera nadó goril·la valenciana nascuda en Bioparc es diu Mbeli

  • La nadó goril·la nascuda el passat mes de juliol es diu Mbeli per elecció dels seus cuidadors en homenatge a Mbeli Bai. Els seus pares són el mascle "esquena platejata" Mambie i la femella Ali, progenitors també d'Ebo, el primer goril·la que va nàixer a València i que este mes compleix 5 anys, segons ha informat el parc en un comunicat.
El bebé goril·la Mbeli
El bebé goril·la Mbeli
BIOPARC
El bebé goril·la Mbeli

Mbeli Bai és un bosc pantanós de 13 hectàrees en el Parc Nacional Nouabalé-Ndoki en la República del Congo que presenta nivells mínims de pertorbació. De fet, és un dels últims blocs forestals intactes (sense història de tala) en la Conca del Congo i un important bastió per als goril·les occidentals, elefants i altres mamífers en perill d'extinció.

Bioparc és l'únic parc d'animals de la Comunitat Valenciana que alberga un grup reproductor de goril·les i esta cria és la tercera goril·la occidental de costa (Gorilla gorilla gorilla) que naix en la regió, fruit del Programa Europeu de Conservació (EEP) d'una de les espècies catalogades en "perill crític" ('Critically Endangered') per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

L'estampa de selva que pot contemplar-se ara en Bioparc València és un "documental en directe", amb Mambie, el seu primogènit Ebo i les femelles Fossey, Nalani amb la seua cria Virunga i Ali amb Mbeli. El comportament de tota la família és "una imatge irrepetible" que crida l'atenció dels visitants que "no deixen de sorprendre's per la similitud de la conducta d'estos primats amb els humans". L'hàbitat de goril·les del parc compta amb una altra zona on pot contemplar-se un grup de "mascles solters" format per Jitu, Thomas i Kabuli, segons les mateixes fonts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento