Comunitat Valenciana

La Unió de Periodistes realitzarà a València un estudi sobre periodisme de dades

  • La Unió de Periodistes Valencians elaborarà un estudi "per a diagnosticar la situació del periodisme de dades a València i avançar en el desenvolupament d'un Govern Obert", segons ha afirmat l'Ajuntament en un comunicat. Este estudi té com a objectiu conéixer els punts forts i febles i proposar estratègies que permeten millorar la capacitat dels mitjans de comunicació per fer arribar de manera intel·ligible la informació que emana de l'Ajuntament.
La presidenta de la UPV, Noa de la Torre, i la regidora Neus Fàbregas
La presidenta de la UPV, Noa de la Torre, i la regidora Neus Fàbregas
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
La presidenta de la UPV, Noa de la Torre, i la regidora Neus Fàbregas

La regidora de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana, Neus Fábregas, i la presidenta de la Unió de Periodistes, Noa de la Torre, han firmat hui este acord de col·laboració. Segons el consistori, la confecció de l'informe costarà 5.000 euros i haurà d'estar acabat abans que finalitze l'any.

"Volem empoderar a la ciutadania, facilitant que dispose d'un millor coneixement de què fa l'administració municipal. Si volem un verdader govern obert, s'ha de complementar amb l'ús i comprensió d'estes dades", ha manifestat la regidora.

Des de l'entrada en vigor a Espanya de la llei de transparència, la informació a l'abast dels periodistes és tan abundant que la seua sistematització, anàlisi i interpretació s'ha tornat capital. "Les lleis de transparència obliguen les administracions públiques a rendir comptes als ciutadans. El periodisme de hui requereix professionals que, davant l'allau d'informació continguda en la xarxa, puguen cuidar la informació, verificar-la i aplicar tècniques rigoroses per a presentar-la davant la ciutadania. I nosaltres estem convençuts que l'impuls institucional pot ajudar el seu desenvolupament", ha exposat Fábregas.

Diverses línies d'acció relacionades amb el periodisme de dades s'han engegat des de la Delegació de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana, especialment mitjançant el conveni existent amb l'Universitat Politècnica de València que va permetre la creació de la Càtedra de Govern Obert, segons ha informat el consistori.

Des de l'administració municipal asseguren que "s'estan fent importants esforços per a millorar la informació que posa a la disposició de la ciutadania, a través del Portal de Transparència i Dades Obertes de l'Ajuntament de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento