Comunitat Valenciana

Echávarri respon l'ultimàtum de Compromís i diu que seguirà presidint els plens de l'Ajuntament d'Alacant

  • L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha assegurat que presidirà el ple d'este mes d'octubre, l'extraordinari del dia 19 "i el de novembre, el de desembre, el de gener i el de febrer". Echávarri ha respost així l'ultimàtum que va donar este dimarts el seu soci en el consistori i líder de Compromís, Natxo Bellido, perquè deixe el càrrec abans del ple d'octubre després de la seua citació per al divendres com investigat pel presumpte fraccionament de contractes en Comerç.
Echávarri en la Fan Zone de la Selecció Espanyola
Echávarri en la Fan Zone de la Selecció Espanyola
EUROPA PRESS
Echávarri en la Fan Zone de la Selecció Espanyola

Echávarri ha atès als mitjans després d'inaugurar la Fan Zone de la Selecció Espanyola pel partit davant Albània en la plaça de l'Ajuntament. L'alcalde ha afirmat que si ell no presideix el ple "ho presidiria el PP", i ha aclarit "a tothom" que quan es demana al PSPV que "relleve l'alcalde, el PSPV no posa i lleva alcaldes".

"Anem a un acte de presa de possessió on no tenim majoria; potser no la tinga ningú, potser ningú suma 15, però l'alcalde és automàticament la llista més votada en les eleccions: que és el PP", ha recordat i ha advocat perquè el PSPV "aguante la pressió" com ho va fer amb l'exsíndic socialista Ángel Luna, en el moment en el qual li van posar dos denúncies.

Així, ha recalcat que Luna "va arribar a juí" però si el PSOE "haguera cedit a la pressió potser Camps seria president hui", ha

afegit. No obstant açò, el PSPV i Luna, com síndic en les Corts, "va seguir forta" i "la resta de la història es coneix", ha manifestat.

"El que està en joc és que el PP, que ha arruïnat la Comunitat i esta ciutat, torne a l'Alcaldia d'Alacant, que és el que busquen", ha dit i ha insistit a "estar més fermes que mai" amb "la bandera de la dignitat" i "a pesar del que es puga escoltar i que puga afectar, més o menys".

"El que està en joc és que Alacant seguisca tenint un govern decent" d'aquells que porten "molts anys lluitant perquè a Alacant hi haja oportunitats de vida dignes per a tothom". Enfront d'açò, ha situat a els qui "busquen derrocar, tornar a assaltar l'ajuntament, per una via judicial per a buscar la dimissió de l'alcalde triat".

Amb tot, ha negat voler "segrestar" la ciutat, com li va acusar el PP i ha reconegut que no vol quedar-se governant en solitari amb els seus sis edils. "No vull, li he fet una proposta a Compromís perquè es mantinga el govern. No vull quedar-me amb sis, però si se'n van, no tindrem més remei que continuar", ha lamentat. L'alternativa, ha seguit, és "el PP, aleshores no hi ha més".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento