Comunitat Valenciana

De la Serna es compromet a complir els terminis del Corredor i Puig li demana “accelerar més”

  • El ministre assegura que “hi ha finançament suficient per a escometre els compromisos" i que les obres “no es van a retardar ni un sol dia". 
  • El president de la Generalitat Valenciana reclama "concrecions" que confirmen la voluntat política del Govern per impulsar aquesta infraestructura ferroviària.
  • Madrid ha acollit aquest dimarts una trobada amb empresaris valencians i espanyols per a reivindicar la necessitat de construir el Corredor Mediterrani.
El presidente valenciano Ximo Puig junto a empresarios en el acto del corredor
El presidente valenciano Ximo Puig junto a empresarios en el acto del corredor
GVA
El presidente valenciano Ximo Puig junto a empresarios en el acto del corredor

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat davant més de 1.500 empresaris i representants de la societat civil espanyola a Madrid que el seu departament va a complir "amb tots els compromisos" que s'estan marcant amb el Corredor Mediterrani perquè està convençut de la importància d'aquesta infraestructura que "servirà de motor del nostre país en les pròximes dècades" i "millorarà substancialment la competitivitat".

Per a açò, ha garantit que "no va a haver-hi ni un sol metre de corredor que no es vaja a executar per falta de recursos perquè hi ha finançament suficient per a escometre els compromisos que tenim", ha remarcat, per a incidir que hi ha "dotació suficient" i els terminis "no es van a retardar ni un sol dia". 

Així ho ha indicat de la Serna en un acte en Ifema, organitzat per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), per a reivindicar la realització urgent del Corredor Mediterrani, que unirà França amb Algesires (Cadis), i la necessitat de treballar per a completar l'actual Espanya radial amb una circular per a connectar millor els territoris.

Trobada amb empresaris

La jornada, celebrada a Ifema, ha comptat amb el president d'AVE, Vicente Boluda, així com de les principals personalitats del món empresarial d'Espanya com el president de la CEOE, Juan Rosell; el de Cámara España, José Luis Bonet; el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; el propietari de Mercadona, Juan Roig o el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

En la seua intervenció, el ministre ha reiterat el compromís "ferm" del govern amb el "aquesta infraestructura tan necessària per a Espanya" com, al seu judici, demostra el compliment dels terminis, encara que ha admès que encara queda "molt per fer".  "Ara com ara tots els trams i les obres estan d'una forma o desembossades o alliberades si és que encara no havien començat", ha valorat el ministre, qui ha recordat que hi ha "fites importants" en els quals s'està treballant actualment com els trams València-Castelló o Antequera-Granada. "Açò ens espenta a seguir realitzant un treball important", ha manifestat.

Diàleg "molt més positiu”

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat "accelerar més" el projecte del Corredor Mediterrani i ha reclamat "concrecions" que confirmen la voluntat política del Govern per impulsar aquesta infraestructura ferroviària, sobre el qual ha afirmat que mantenen un diàleg "molt més positiu que en l'època anterior".

Així, Puig ha manifestat que "si que és veritat que no hi ha cap restricció econòmica", des del Govern valencià demanen que, "per exemple, la connexió amb Alacant s'avance i hi haja concrecions en aqueixa voluntat política", ha manifestat, qui també ha lamentat que "s'ha perdut molt temps".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento