Comunitat Valenciana

Centenars de persones es manifesten a València en "solidaritat amb el poble català"

  • Una pancarta amb el text “per la defensa dels drets socials i contra la repressió” ha encapçalat la protesta.
  • Els convocants, que han denunciat que "la Policia tortura i assassina", han criticat que UGT i CCOO no s’hagen adherit a la convocatòria.
  • Durant la concentració davant de la seua de Delegació del Govern a València han corejat cants com “vosaltres, feixistes, sou els terroristes”.
Manifestación en València por el 1-O
Manifestación en València por el 1-O
EUROPA PRESS
Manifestación en València por el 1-O

Centenars de persones s'han concentrat aquest dimarts enfront de la seu de Delegació del Govern de València per a mostrar la seua "solidaritat amb el poble català", denunciar que "la Policia tortura i assassina" i mostrar el seu suport a la vaga general que té lloc a Catalunya en protesta per l'actuació de les Forces de Seguretat durant el referèndum de l'1 d'octubre.

Els manifestants s'han donat cita a les 19 hores conforme a la convocatòria organitzada pels sindicats Confederació General del Treball (CGT), Intersindical Valenciana, Confederació Nacional del Treball (CNT) i Coordinadora Obrera Sindical (COS).

"Per la defensa dels drets socials i contra la repressió"

Una pancarta "per la defensa dels drets socials i contra la repressió" ha encapçalat la protesta, durant la qual s'han cantat proclames com "fa falta ja una vaga general" i "no volem ser un país ocupat, volem la independència, volem Paissos Catalans".

Entre estelades i banderes republicanes, els participants han corejat consignes com "vosaltres, feixistes, sou els terroristes"; "contra la repressió, solidaritat"; "València serà la tomba del feixisme"; "els carrers seran sempre nostres" i "fora les forces d'ocupació".

En la mateixa línia, han mostrat pancartes en les quals advertien que "podran tallar totes les flors, però mai la primavera" i defensaven que "no és violent el que lluita per ser lliure, sinó el que oprimeix la llibertat".

"Retallada de drets"

El secretari general de CGT a València, Enric Tarrida, ha explicat que els sindicats han convocat la protesta "en solidaritat amb el poble català, contra la repressió que s'ha exercit desmesurada sobre la població civil de Catalunya, en suport de la vaga general" a aquesta comunitat i "contra la pèrdua de drets laborals i socials".

La manifestació és "a més justament també contra la retallada de drets civils que ha representat l'enviament de milers de forces antidisturbis a Catalunya per a reprimir a una població civil", ha recalcat.

"Sindicats del poder"

Durant la vesprada, els manifestants han corejat frases com "on estan, no es veuen, CCOO i UGT" i han ratllat a aquestes organitzacions de "sindicats del poder". Sobre aquest tema, Tarrida ha denunciat la "traïció de sindicats que haurien d'estar hui amb tots manifestant-se".

"Ací hauríem d'estar tots junts sense cap tipus de fissures. Lamentablement, no sabem per quina raó, CCOO i UGT, a última hora, a més d'intentar fer un amago de no cridar vaga general al que era una vaga general, han desconvocat i fins i tot sabem que han intentat convèncer a molts treballadors i empreses que volien anar a la vaga, enganyant-los i dient-los que aqueixa era il·legal i que no calia fer-la", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento