Comunitat Valenciana

El TSJCV rebaixa la condemna per amenaces a la dona absolta de contractar sicaris per a matar l'amant del seu marit

  • La sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha decidit rebaixar la condemna per amenaces a una dona que en el seu moment va resultar absolta de contractar sicaris per a matar l'amant del seu marit a Dénia (Alacant) en considerar que existeix la circumstància atenuant de dilacions indegudes.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS
Façana del TSJCV

D'esta forma, l'acusada, S.R.C., haurà de complir un any i nou mesos de presó, un menys dels quals li va imposar una magistrada de l'Audiència d'Alacant en aplicació del veredicte d'un jurat popular que va considerar provat que l'acusada va tindre coneixement de la relació sentimental de la víctima amb el seu marit pel que en els primers mesos de 2010 va acudir al seu domicili de Dénia on, amb "ànim d'acovardir-la", li va advertir que si no l'acabava, "la mataria".

A més, existeixen diverses telefonades a l'amant amb el mateix ànim i en una ocasió va arribar a seguir-la amb el cotxe i colpejar-la provocant que l'altra dona s'isquera de la via. El tribunal popular no va considerar provat que l'esposa contractara dos persones que, a canvi de diners, van acordar amb un tercer posar fi a la vida de l'amant, que va acabar morint el 15 d'abril de 2010 en rebre tres trets amb un arma de foc curta.

L'Audiència únicament va condemnar l'acusada per un delicte continuat d'amenaces i va absoldre els altres de tots els fets, inclòs el marit, qui havia sigut processat per tinença il·lícita d'armes. La condemnada va recórrer al TSJCV al·legant existència d'una suposada vulneració de la presumpció d'innocència, entre altres motius.

No obstant açò, l'alt tribunal solament accepta que en este cas es va produir un atenuant de dilacions indegudes perquè es va conculcar el seu dret a obtindre una resolució en un termini "raonable". L'acusada va ser detinguda el 29 de juny de 2011, un any i un mes després dels fets; va estar a la presó fins al 14 de desembre d'eixe any; el 14 de juny de 2012 es va dictar el seu processament i al gener de 2013 la conclusió del procés. No obstant açò, el juí no es va celebrar fins a març de 2017.

Per a la sala, després de concloure la instrucció i després de la transformació de la causa als tràmits del jurat, s'ha superat un "termini raonable" de celebració del juí, que no és imputable a eixa part, per la qual cosa ha de reduir-se la condemna imposada per amenaces.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento