Comunitat Valenciana

1 Bonig (PPCV) creu que és moment de diàleg i no d'enfrontament i demana desconvocar la manifestació pel finançament

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha afirmat este dilluns que els qui defenen el dret a decidir del poble català "van en contra dels interessos dels valencians" i "no haurien de seguir al Consell". Al seu juí, este és "el moment del diàleg i no de l'enfrontament" i de que es desconvoque la manifestació pel finançament, prevista per al 18 de novembre a València, "i s'assente a dialogar de veres el Govern amb les comunitats autònomes".
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
Isabel Bonig en imatge d'arxiu
PP
Isabel Bonig en imatge d'arxiu

Bonig ha assegurat que este passat diumenge "va ser un dia difícil i complicat" però considera que s'ha llançat un missatge "important", el que l'ordre constitucional i l'Estat de dret "es compleix sempre", segons ha indicat en una entrevista a CV Ràdio de la qual ha informat el PPCV en un comunicat.

"Els esdeveniments (del diumenge) tenen un trasllat a la Comunitat Valenciana per raons de veïnatge, històriques i comercials. L'actuació de Compromís va ser vergonyosa. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, està incapacitada per a seguir sent vicepresidenta i representar a tots els valencians", ha apuntat, al mateix temps que ha indicat que este és "és el moment dels grans acords i jo li estenc la mà a (Ximo) Puig per a decidir si vol sumar-se a qui vol trencar o a qui vol defendre els interessos valencians".

Isabel Bonig ha advertit que si el Consell "segueix governat per els qui defenen el dret a decidir de Catalunya i el secessionisme, la Comunitat Valenciana i els interessos dels valencians van a eixir perjudicats". "Si som capaços d'arribar a un gran acord dins de la Comunitat Valenciana, podrem aconseguir molt. És el moment del diàleg i no de l'enfrontament, que eixa manifestació pel finançament es desconvoque i se senten a dialogar de veres el govern amb les comunitats autònomes", ha reclamat.

Bonig ha manifestat que els valencians "han de tindre clar que el PP va a defendre sense fissures l'ordre constitucional perquè el futur d'Espanya ho decideixen els 45 milions d'espanyols i no uns pocs independentistes. El nostre relat d'Espanya inclou Catalunya i el nostre relat de Catalunya inclou Espanya. Açò és així".

La presidenta popular ha llançat un missatge d'optimisme "per a recuperar el marc constitucional després de l'intent de cop d'Estat dels secessionistes". "Cal dialogar però para això es requereix bona voluntat per les dos parts i sabent que hi ha unes determinades línies roges que són l'ordre constitucional i l'estat de dret. No podem permetre que es vulnere la llei i s'incomplisca la Constitució", ha assenyalat.

"A ningú ens ha agradat veure l'ús de la força per al restabliment de l'ordre constitucional però em sorprèn que es pose l'accent en les forces que defenen el govern legítim i no en la d'els qui l'han utilitzat per a revoltar-se contra l'ordre constitucional. Al final, les Forces i Cossos de l'Estat estaven complint un orde judicial, que és a qui els correspon aplicar la llei. Cal posar l'accent en els quals s'han saltat les regles", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento