Comunitat Valenciana

L'IVO tanca l'acord amb Sanitat després de resoldre les qüestions jurídiques del nou marc legal

  • La Fundació i la Conselleria han arribat a un acord que permetrà a l'IVO "seguir sent un centre oncològic integral de referència".
  • L'IVO ha destacat "especialment" el suport i la implicació del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al llarg d'este procés.
  • La Conselleria de Sanitat va concedir una pròrroga, pel que quedava temps per a prendre la resolució, i l'acord s'ha tancat a solament unes hores de la data límit.
Façana de la Fundació IVO
Façana de la Fundació IVO
FUNDACIÓN IVO
Façana de la Fundació IVO

El Patronat de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) ha decidit este diumenge per unanimitat formalitzar l'acord d'acció concertada amb la Conselleria de Sanitat per a l'assistència sanitària integral oncològica a la Comunitat, segons ha informat la institució en un comunicat. L'institut mèdic ha pres esta decisió en una reunió dels patrons, "una vegada resoltes les qüestions jurídiques" plantejades pel nou marc legal proposat pel departament que dirigeix Carmen Montón. L'IVO es va presentar al contracte inicialment el 10 de juliol i, dos mesos després, va decidir no formalitzar-ho el passat 14 de setembre.

Finalment, la Fundació i la Conselleria han arribat a un acord que permetrà a l'IVO "seguir sent un centre oncològic integral de referència a la disposició de tots els valencians", destaquen des de la institució sanitària. En virtut d'este acord, es manté el dret dels pacients oncològics o amb sospita oncològica a accedir directament al centre per ser tractats.

Per a açò, s'ha establit un procediment administratiu de validació per part de la Conselleria que té com a objectiu "garantir l'agilitat i la qualitat dels processos assistencials, claus en el tractament de la malaltia". En qualsevol cas, este procés s'haurà de resoldre en un termini màxim de 72 hores. Després de formalitzar l'acord amb Sanitat, la Fundació IVO ha destacat "especialment" el suport i la implicació del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, al llarg d'este procés.

La institució mèdica també ha reiterat la seua vocació de "seguir sent un aliat clau de la sanitat pública en la lluita contra el càncer en tots els seus vessants", tasca que realitza "buscant l'excel·lència des de fa més de 40 anys".

30.000 pacients derivats per 54 milions

L'adjudicació a l'Institut Valencià d'Oncologia de l'assistència integral oncològica de la Comunitat suposa assumir per 54 milions el tractament de 30.000 pacients derivats.

Al juny, la Generalitat va publicar la convocatòria del concurs per a la prestació de l'acció concertada i, un mes després, la Fundació IVO es va presentar emetent un comunicat en el qual manifestava la seua "responsabilitat i compromís" amb els valencians i la seua voluntat de seguir sent "un aliat en la lluita contra el càncer". El divendres 22 de setembre, data en la qual inicialment finalitzava el termini per a presentar la documentació, la Fundació va sol·licitar la pròrroga al Consell.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, va traslladar fa una setmana a la Fundació que volia que continuara prestant eixa assistència, però li va advertir que si finalment es despenjava i decidia "eixir de la col·laboració històrica amb la Generalitat", la xarxa pública està "perfectament preparada" per assumir tots els pacients.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es va reunir tres dies més tard, dijous passat, amb Tomás Trénor, un dels patrons de la Fundació IVO, en el marc de dialogar amb la finalitat d'aconseguir un acord amb l'institut que permetera mantindre l'acció concertada en oncologia. Puig ja havia mostrat la predisposició del Consell, a més de defendre la legalitat del nou contracte i assegurar que "el problema és que les portes giratòries no funcionen adequadament", en referència al fet que l'actual director general de l'IVO és Manuel Llombart, exconseller de Sanitat del Consell del PP.

La sessió del Patronat de la Fundació va tornar a abordar la qüestió este passat divendres durant diverses hores i va finalitzar amb la decisió de "seguir estudiant" l'acord abans de formalitzar-ho. La Conselleria de Sanitat va concedir a la Fundació una ampliació del termini per a presentar la documentació requerida. D'esta forma, quedava temps per a prendre la resolució definitiva fins a este dilluns, 2 d'octubre, i l'acord finalment s'ha tancat a solament unes hores de la data límit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento