Comunitat Valenciana

València concedeix 1.110 beques de menjador, el 46% de les sol·licitades

  • L'Ajuntament fixa en 4,50 euros l'ajuda per alumne i dia per a les despeses d'alimentació en col·legis per a aquest curs.
  • S’ha eliminat el requisit d'estar al corrent tributàriament, atés que “els beneficiaris són els xiquets i no els seus pares”.
  • L'ampliació del període a setembre i juliol és el canvi que, segons el Consistori, ha pogut motivar l'augment del nombre de sol·licituds, 399 més.

L'Ajuntament de València ha concedit 1.110 beques de menjador per al present curs escolar, el 46% de les sol·licitades. El Govern local ha optat per fixar en 4,50 euros l'ajuda per alumne i dia per a les despeses d'alimentació en col·legis per a l'exercici 2017/2018. En concret, Serveis Socials ha aprovat 1.110 ajudes i ha denegat 896. A més, ha exclòs de la tramitació 359 sol·licituds d'ajuda per no complir els requisits exigits en la convocatòria, per falta de documentació o per presentar-la fora de termini.

Aquestes ajudes de menjador estan destinades a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys que estiguen matriculats en centres escolars concertats, i a menors de sis anys dels col·legis públics de la ciutat durant el present curs 2017/2018.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València va aprovar la passada setmana la concessió d'1,17 milions d'euros com a quantia total per a aquestes beques. D'ells, 397.462 euros corresponen a l'exercici pressupostari 2017 i altres 721.197 euros al del pròxim any. Segons la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, aquest import ha anat creixent des dels 511.000 euros de 2015 als 841.500 de l'any passat i a la xifra del present exercici.

Novetats

En el càlcul del cost de les ajudes de menjador de les guarderies i escoles infantils, el Consistori ha utilitzat el calendari laboral previst, mentre que per al càlcul del cost de les ajudes a escoles privades concertades, ha emprat el calendari lectiu vigent en el període del curs escolar. Així, des del dia d'inici (1 de setembre), el càlcul s'ha fet sobre la previsió d'un total de 164 dies per als assistents a col·legis concertats (fins al 22 de juny) i de 225 dies per als assistents a escoles infantils, incloent per primera vegada els mesos de setembre i juliol.

L'Ajuntament també ha modificat enguany el barem per al càlcul de la puntuació, de manera que les situacions de famílies monoparentals i de famílies nombroses s'han vist afavorides “per primera vegada”, al mateix temps que s'ha elevat el llindar de renda per càpita, la qual cosa ha suposat l'admissió de més sol·licituds que l'any passat.

L'edil de Serveis Socials va assenyalar com a exemple que la Regidoria ha eliminat el requisit, abans obligatori, d'estar al corrent tributàriament, atès que “els beneficiaris són els xiquets i no els seus pares”, un assumpte que considera “fonamental”. Castillo va destacar “l'important esforç que de forma continuada està realitzant el Govern municipal per a atendre totes les necessitats socials de la ciutat. Som un govern responsable i compromés a atendre a les persones i, sobretot, a aquelles que són més vulnerables”, va afirmar.

Quasi 400 peticions més

L'ampliació del període d'ajudes als mesos de setembre i juliol que fins ara no estaven coberts, és el canvi que, segons el Consistori, ha pogut motivar l'augment del nombre de sol·licituds, fins a comptabilitzar 399 més que l'any passat. Per tot açò, la titular de Serveis Socials ha destacat l'esforç realitzat “de forma continuada” pel Govern municipal per a atendre les necessitats socials de la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento