Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana reforça la formació als policies locals en prevenció i reacció davant atemptats terroristes

  • L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) començarà a impartir el pròxim mes d'octubre cursos a policies locals que reforcen la formació en matèria de prevenció i reacció davant un potencial atemptat terrorista.

Així ho ha comunicat el director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, a la Comissió de Coordinació de Policies Locals que s'ha reunit en València.

En este sentit, Ángel ha assenyalat que "la Generalitat respon així a una preocupació creixent que han traslladat en els últims mesos les diferents policies locals després dels últims atemptats terroristes ocorreguts en ciutats europees, i amb més intensitat, després del trist atemptat a Barcelona".

Esta formació vé a completar la que ja s'estava impartint de manera ordinària dins del pla de formació de l'Ivaspe. Es tracta de sis cursos, de 20 hores de formació, amb 35 places cadascun que es realitzaran en les tres províncies. A València es duran a terme en la seu de l'Ivaspe a Xest i a Silla; a Castelló, en les localitats de La Vall d'Uixó i Peníscola; i a Alacant, en els municipis de Villena i Finestrat.

En els pròxims dies s'obrirà la convocatòria d'estos cursos en els quals s'abordaran qüestions com mitjans personals de defensa i protecció policial, vigilància i intervenció en vehicles policials, dispositius policials en esdeveniments d'alta aglomeració personal o la patrulla a peu.

El director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha informat també que amb data del 28 de setembre, i tal com s'ha fet en altres ocasions, s'ha sol·licitat als màxims responsables operatius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la Comunitat la participació del personal qualificat d'estos cossos i forces de seguretat de l'estat perquè puguen participar en la formació dels policies locals.

A més d'estos sis cursos, la formació en gihadisme es completarà amb la realització de diverses jornades, que s'adaptaran a la demanda que hi haja per part dels diferents municipis i en els quals s'abordaran les pautes de prevenció per a detectar un perill potencial, com reaccionar davant un possible atemptat o com coordinar-se i col·laborar entre les diferents forces de seguretat amb capacitat d'intervenció en estes situacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento