Comunitat Valenciana

Condemnada a 4 anys de presó i pagar 4,6 milions l'advocada Antonia Magdaleno per estafar al despatx del que era sòcia

  • L'Audiència Provincial de València ha condemnat a l'advocada Antonia Magdaleno a quatre anys de presó i a pagar 4,6 milions d'euros al despatx Broseta Abogados SL, del que va ser sòcia, per estafar part dels diners procedents dels procediments concursals de les mercantils Martin-Fadesa i Urazca.

Així, en una sentència dictada per la Secció Cinquena de l'Audiència Provincial de València s'imposa a la lletrada la pena de quatre anys de presó i, a més, el pagament de 4,6 milions d'euros al despatx en concepte de responsabilitat civil.

La resolució, datada el 28 de setembre, arreplega que a Magdaleno -que va començar la seua relació professional amb el despatx al 1999 i que al 2009 va ser nomenada sòcia del mateix- se li va designar precisament per esta condició administradora concursal en diversos concursos mercantils, entre ells els de Martin-Fadesa i Urazca, dels quals s'hauria quedat part dels 7,8 milions d'euros dels honoraris del primer i dels 1,4 milions en el segon dels casos.

La sala arriba a la conclusió que l'acusada, "conscient del nivell d'ingressos que estava generant, i no satisfeta amb el marge dels acords retributius del despatx que li restaven, decideix conservar per a sí un bon percentatge dels mateixos, però fent creure a la firma de la qual formava part que havia liquidat tot segons era tant costum com obligació". "És a dir -prossegueix- trama un engany que resulta ser bastant i eficient, a causa de la bona fe que regia les obligacions interparts".

Per tot l'exposat, l'Audiència dicta sentència condemnatòria contra Magdaleno, com a autora d'un delicte continuat d'estafa agreujada. Així mateix, se li imposa abonar a Broseta Abogados la suma de 4,6 milions per via de responsabilitat civil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento