Comunitat Valenciana

Cs demana la compareixença de Montón per a aclarir "els dubtes" respecte a l'acord de concert amb l'IVO

  • El grup parlamentari Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, perquè informe sobre la convocatòria pública del concert d'oncologia i sobre l'acord amb l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO).
Façana de la Fundació IVO
Façana de la Fundació IVO
FUNDACIÓN IVO
Façana de la Fundació IVO

"Els malalts oncològics que actualment són tractats en este institut i les seues famílies, a més dels professionals que ací treballen, mereixen saber què va a succeir amb els seus expedients", ha manifestat el diputat Juan Córdoba, que s'ha referit així a la possibilitat que l'IVO revoque el seu acord de col·laboració amb l'administració valenciana.

El portaveu de sanitat de Cs ha qualificat la situació de "molt preocupant" i ha insistit en la "temeritat de la consellera" en anunciar que la sanitat pública es farà càrrec dels pacients que procedeixen de l'IVO. "És una imprudència afirmar una cosa així com si res, quan la pròpia consellera sap que estos malalts excedirien la capacitat d'una sanitat pública ja de per si mateix saturada a causa de la roïna gestió d'este Consell", ha afegit Córdoba.

El diputat ha recordat que els mateixos oncòlegs ja han alertat sobre la impossibilitat de fer-se càrrec de tots els pacients derivats de l'IVO i, per açò, ha instat la consellera a "actuar amb responsabilitat i arribar a un acord amb una entitat que s'ha convertit en un referent sanitari a la Comunitat Valenciana".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento