Comunitat Valenciana

L'Hospital Quirónsalud València farà este divendres controls gratuïts de glucèmia i tensió

  • L'Hospital Quirónsalud València realitzarà este divendres controles de glucèmia i tensió gratuïts entre les 10.00 a 14.00 hores amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Cor, segons ha informat el centre sanitari en un comunicat.
Controls gratuïts de glucèmia i tensió
Controls gratuïts de glucèmia i tensió
QUIRÓNSALUD VALENCIA
Controls gratuïts de glucèmia i tensió

En l'origen de la majoria de les malalties cardiovasculars es troba l'arterioesclerosi, una dolència causada fonamentalment per l'obstrucció de les artèries a causa del dipòsit de colesterol.

Sobre este tema, el cap del Servici de Cardiologia de l'Hospital Quirónsalud València, el doctor Javier Fava, ha explicat que altres factors de risc són la hipertensió, la diabetis, el tabaquisme, l'obesitat, el sedentarisme, així com l'herència genètica".

Per açò, els especialistes recomanen portar un control periòdic de la pressió arterial i de l'índex glucèmic, ja que es tracta de dos dels principals factors de risc per a la salut cardiovascular. Així, una hiperglucèmia mantinguda en el temps pot provocar danys en els gots sanguinis fins a aconseguir les artèries majors i generar malalties cardiovasculars. Per la seua banda, una tensió alta augmenta progressiva i linealment el risc de mort per un infart o un ictus conforme augmenten les xifres de tensió arterial.

AFECTEN MÉS LES DONES

Les malalties cardiovasculars causen més defuncions entre les dones que entre els homes, sobretot a partir dels 50 anys, hagut de principalment a la caiguda d'estrògens que es produeix amb la menopausa.

"Esta reducció dels estrògens, hormones protectores enfront de les malalties cardiovasculars, provoca un augment de pes, un increment del colesterol i l'aparició de la hipertensió i la diabetis", ha explicat.

A més, els signes d'alarma de la cardiopatia isquèmica en la dona són més inespecífics, ja que es presenten com un dolor menys intens que no sol radiar al braç esquerre i que sol anar acompanyat d'una falta d'aire, la qual cosa provoca, en nombroses ocasions, un retard en el diagnòstic.

RECOMANACIONS PER CUIDAR EL COR

Per a evitar estes malalties es recomana menjar de forma sana i equilibrada amb una reducció del consum de sal i de grasses animals i optar pel peix, les fruites, les verdures i els llegums. De fet, hi ha estudis que demostren que la dieta mediterrània redueix fins a un 30% la incidència de complicacions cardiovasculars.

Així mateix, s'aconsella fer exercici moderat de forma regular i controlada ja que algunes persones practiquen una activitat física massa intensa i poc adequada per al seu perfil d'edat i condició física. Per tant, abans d'iniciar-la, seria convenient rebre assessorament mèdic, sobretot a partir dels 35 anys.

A més, cal tindre present que mantindre el pes ideal és important per a previndre la hipertensió arterial i la diabetis i sotmetre's a revisions mèdiques periòdiques, especialment a partir dels 50 anys, per a controlar l'aparició de factors de risc cardiovascular, així com promoure hàbits de vida saludables des de la infància i l'adolescència.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento