Podem està tranquil front al recurs a la Llei de senadors perquè "es va redactar amb bona cura jurídica"

  • El diputat de Podem a les Corts Antonio Montiel ha assegurat que estan "tranquils" davant l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del recurs d'inconstitucionalitat a la Llei de designació de senadors territorials de la Comunitat Valenciana perquè "es va redactar amb bona cura jurídica".
Antonio Montiel
Antonio Montiel
Europa Press
Antonio Montiel

En declaracions als mitjans en els corredors del Parlament valencià, ha indicat que s'obri ara "un debat constitucional necessari" amb eixe examen a la norma per part del TC, debat que deuria també, al seu juí, traslladar-se a l'opinió pública, perquè la llei tracta del principi de rendició de comptes, de responsabilitat política" i, per tant, "d'eixamplament de la democràcia".

Per a Montiel, el PP "es va equivocar quan va plantejar este recurs d'inconstitucionalitat" com a "desgreuge" a qui fóra senadora Rita Barberá perquè, ha recalcat, no es va plantejar la reforma d'esta llei "com una llei contra ningú".

"Era una llei que intentava traslladar dos principis bàsics, de responsabilitat política i de rendició de comptes", ha dit, per a explicar a continuació que l'elecció de senadors territorials és directa, a través de les Corts, i "qui pot nomenar ha de tindre la capacitat d'exigir un control i fiscalització de l'actuació dels senadors" per a, si escau, "arribar a la màxima sanció que és la de revocar quan el seu comportament resulta inadequat o posa en dubte els interessos de la Comunitat Valenciana".

Així, considera que "és un debat constitucional necessari" el que s'obri ara perquè es tracta de veure "quals són els límits del control dels ciutadans sobre l'acció d'estos representants polítics". "Estem parlant dels límits de la democràcia", ha resumit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento