Comunitat Valenciana

Diputació d'Alacant demana al TSJCV que plantege qüestió d'inconstitucionalitat al decret-llei de plurilingüisme

  • La Diputació d'Alacant ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), mitjançant un incident d'execució, que plantege una qüestió d'inconstitucionalitat contra el decret-llei de plurilingüisme de la Generalitat Valenciana, aprovat a finals d'agost i convalidat per les Corts el 8 de setembre.
Aula d'un col·legi
Aula d'un col·legi
EUROPA PRESS
Aula d'un col·legi

Segons el parer de la corporació provincial, esta norma suposa "eludir" la suspensió del decret de plurilingüisme suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i evitar tornar al model del PP de 2012 com havia acordat l'alt tribunal.

L'incident d'execució s'ha presentat este mateix dimecres, segons ha exposat el president provincial, el 'popular' César Sánchez, al mateix temps que el seu diputat portaveu, Carlos Castillo, ha explicat que el decret-llei del Consell "burla la interlocutòria de suspensió" acordat davant el recurs que la pròpia Diputació va interposar contra decret de plurilingüisme.

Castillo ha detallat que eixe ha sigut el motiu pel qual els servicis jurídics de la corporació han estudiat demanar al TSJCV que plantege una qüestió d'inconstitucionalitat. Segons ha exposat, el decret-llei d'Educació d'agost "no es correspon amb els requisits de necessitat i urgència" i ha alertat que les normes "no poden dictar-se amb el propòsit d'eludir una resolució judicial".

Segons Castillo, l'argumentació de la Diputació, al llarg de 70 pàgines, és "molt sòlida" i es mostrat "convençut" que "prosperarà".

Per la seua banda, César Sánchez, ha reiterat que la Diputació estarà "al costat" de la comunitat educativa i dels pares "escoltant-los i defenent els drets fonamentals dels xiquets i la llibertat dels pares per a triar l'educació dels seus fills".

DEMANARAN EL CESSAMENT DE MARZÀ

"La llibertat va a derrotar en la Comunitat Valenciana al decret i a la imposició i al pensament únic", ha al·legat i ha assegurat: "Esta batalla l'anem a guanyar i quan vencem la imposició, el decret i el pensament únic, demanarem a Ximo Puig -president de la Generalitat-, que cesse immediatament el senyor Vicent Marzà -conseller d'Educació".

Sánchez ha indicat, a més, que no va a "permetre" que s'alcen "ponts sol en una direcció, que es construïsquen amb Catalunya i s'alcen murs amb Espanya", que és al seu juí la finalitat de la política educativa del Consell. "Derrocarem qualsevol mur que construïsca amb Espanya el Govern valencià i el senyor Marzà amb la seua política educativa", ha mantingut.

DOS MILIONS D'EUROS

A més, qüestionat per la campanya de promoció del valencià impulsada per la Conselleria, César Sánchez ha sostingut que el cost de la iniciativa d'una mica més de dos milions d'euros, "els podia haver gastat en nous centres educatius que fan falta a la Comunitat Valenciana i que fan falta molt especialment en la província d'Alacant".

Sánchez ha dit que "en estos moments" no s'estan construint centres escolars en la província. Així, ha reclamat: "Menys diners per a publicitat i samarretes, i més per a infraestructures educatives en la província d'Alacant".

PARES I MARES

César Sánchez ha fet l'anunci després de mantindre una trobada amb els representants de la CONCAPA i de la FAPA Gabriel Miró en el Palau Provincial. Des de la confederació de pares de col·legis concertats, Julia Llopis, ha agraït el suport del PP i ha apuntat que "entre tots junts" s'aconseguirà la dimissió de Vicent Marzà.

Per la seua banda, des de la FAPA, Ramón López, ha reclamat que no s'excloga a les famílies i ha apostat per "lleis consensuades" entre els partits polítics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento