Comunitat Valenciana

Puig diu que "no és adequat" parlar de taxa turística perquè és un "impost sobre l'allotjament"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que "no és adequat" utilitzar el terme taxa turística i ha precisat que "del que es parla" és d'un impost "sobre l'allotjament". Així les coses, ha afirmat que s'ha d'analitzar si han d'existir "fiscalitats respecte a l'activitat turística" i ha rebutjat aplicar un model uniforme per "les moltes realitats turístiques" de la Comunitat Valenciana. "Taxa com a tal no pot ser. És un tema obert", ha incidit.

Puig ha subratllat que no es tracta d'un debat "taxa sí, taxa no", sinó que "el debat és molt més profund" i ha demanat que "tots" els que tinguen "alguna cosa que dir", ho diguen "i s'arribe a un acord".

Des de Dénia (Alacant), on ha assistit a la presentació de l'informe 'Crisi i recuperació de l'economia alacantina (2008 - 2017)', Ximo Puig ha sostingut, sobre l'aprovació en les Corts de la proposta de Podem, que es tracta d'un "debat legítim" i ha aventurat que es produirà en "altres parlaments d'Espanya".

Puig ha reclamat que siga un debat "des del rigor" i des de "l'anàlisi objectiva de la realitat" que servisca per "millorar els productes turístics i les destinacions".

Per açò, ha afirmat que la seua implantació hauria de "fer-se des del diàleg i en l'àmbit local". "Tenim moltes realitats turístiques diferents i la uniformitat no crec que que seria la millor destinació", ha matisat.

SITUACIÓ ECONÒMICA

Qüestionat sobre la situació econòmica, en el marc de la presentació de l'informe de l'última dècada en les comarques alacantines, el president ha assegurat que el Consell no està "satisfet" amb el nivell d'atur existent, però ha incidit en que en els dos últims anys s'han creat 60.000 nous llocs de treball.

"Molts treballs no són de la qualitat suficient, eixe és el camí per a superar el fracàs enorme que significa l'atur", ha afirmat, alhora que ha apel·lat als empresaris a "pujar els salaris" per fer "una redistribució dels beneficis".

A més, ha opinat que el Consell ha creat "un escenari positiu per al creixement" i "un escenari d'estabilitat, diàleg i honradesa", que ha servit, al seu juí, per a aplicar "polítiques actives del creixement i la innovació, com a instrument fonamental".

"L'aterratge de l'economia real valenciana en l'economia del coneixement és fonamental per a tindre un futur inclusiu", ha advertit, i ha indicat que una Comunitat Valenciana "socialment avançada tindrà més possibilitats que una societat fracturada".

"La desigualtat forma part del problema, superar la desigualtat ajudarà a que finalment tinguem una societat on l'ocupació estiga garantida per a tots els ciutadans", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento