Comunitat Valenciana

Detingudes 6 persona per publicar anuncis falsos de lloguer vacacional en internet

  • La Policia Nacional ha detingut a Castelló sis persones acusades de publicar anuncis falsos de lloguer vacacional en internet, estafa amb la qual van aconseguir més de 8.000 euros, segons ha informat este cos de seguretat en un comunicat.

La investigació es va iniciar després de les nombroses denúncies arribades de tota Espanya per anuncis falsos publicats en internet, en els quals es llogaven habitatges vacacionals en zones del llevant. Estos anuncis amb preus ajustats eren un important 'ganxo' i, després de la primera transferència, els autors en ocasions desapareixien i en unes altres acordaven l'entrega de les claus en la destinació i demanaven més diners.

Per a donar d'alta l'anunci, els autors dels fets facilitaven la filiació d'individus anomenats 'mulers', els quals havien sigut enganyats per a aportar els seus comptes bancaris amb la finalitat de ser els números de compte beneficiàries de les estafes, per a posteriorment realitzar reintegraments en caixers i entregar els diners estafats al 'captador' i cervell de l'argúcia.

Amb la investigació, els agents van constatar l'existència d'un grup criminal que tenia com a única finalitat guanyar importants quantitats de diners cometent de forma continuada delictes lleus d'estafa, realitzades a través d'Internet, i principalment mitjançant el modus operandi de 'lloguer vacacional'.

El modus operandi consistia a publicar en pàgines webs el lloguer vacacional de pisos en zones costaneres a un preu més que raonable, per a així captar al major nombre de víctimes. A continuació, quan les víctimes es posen en contacte amb els autors, estos els faciliten una filiació falsa, així com un número de compte, indicant-los que han d'ingressar almenys la mitat del preu acordat per al lloguer en concepte de reserva.

"DONAR LLARGUES"

Després de l'ingrés, l'autor o autors ja no tornen a posar-se en contacte amb la víctima. Quan este crida per a interessar-se pel parament del pis o quedar per fer l'entrega de claus, l'autor comença a "donar-los llargues" o queden a l'inici de les vacances en el pis per a entregar-les. En ocasions arriben a sol·licitar a la víctima noves transferències per a pagar la resta del lloguer que queda pendent, aportant-los en eixe moment -a fi d'incrementar la confiança de la víctima- fotos de DNI (de terceres persones)i i que acaben pagant el màxim possible.

Finalment, les víctimes, que no es donen compte que han sigut estafades, fins i tot arriben a desplaçar-se al costat de les seues famílies fins als apartaments, adonant-se una vegada en el lloc que es tracta d'una estafa, amb el consegüent crebant que realitzen en eixes famílies, algunes amb fills molt xiquets, ja que no solament perden els diners avançats, sinó el desemborsament que han de realitzar per a desplaçar-se fins a allí i almenys passar una nit, havent de buscar allotjament, in extremis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento