Comunitat Valenciana

Sagunt celebra cent anys de siderúrgia amb una campanya per a visitar llocs emblemàtics

  • L'Ajuntament de la localitat i el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre i han organitzat un programa d’activitats per a commemorar la fita.
  • Es desenvoluparan taules redones, conferències, visites guiades pel patrimoni industrial, exposicions i actuacions musicals i teatrals.
  • La intenció del consistori és convertir el llegat d’aquest sector en un reclam turístic, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme.
Sagunto da a conocer su destacado patrimonio industrial como reclamo turístico
Sagunto da a conocer su destacado patrimonio industrial como reclamo turístico
AYUNTAMIENTO
Sagunto da a conocer su destacado patrimonio industrial como reclamo turístico

La ciutat valenciana de Sagunt celebra el seu 'Centenari de la Siderúrgia' amb la campanya #EscenariodetuHistoria, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de la ciutat, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), que proposa visitar els llocs emblemàtics de la indústria per a convertir el llegat d'aquest sector en un reclam turístic.

La regidora de Turisme de la localitat, Natalia Antonio, ha explicat en un comunicat que "els cent anys de siderúrgia han deixat un important patrimoni industrial que és, al seu torn, un gran actiu turístic".

Els Jardins de la Gerència, el Casino Recreatiu, el Barri Obrer, la Nau de Tallers o l'Alt Forn són exemples de l'herència que ha deixat la siderúrgia a la ciutat i alguns dels enclavaments que aquesta vol promoure entre els seus visitants. La campanya comprén un programa d'activitats que està rebent de moment "una gran resposta".

Sagunt recopila la influència durant més de cent anys de la seua indústria siderúrgica en els habitants de la ciutat i la mostra al públic a través de taules redones, conferències, visites guiades pel patrimoni industrial de la ciutat, exposicions, actuacions musicals i teatrals i la presentació d'un nombre especial de la revista 'Braçal' dedicat al centenari.

La ciutat acull, amb motiu del centenari, l'obra de teatre 'La ciutat Factoria', de l'escriptor Albert Forment, que la companyia Passió per Sagunt, dirigida per Amparo Vayá, representarà en la Casa de la Cultura del Port de Sagunt els dies 27, 28 i 29 d'octubre.

Aquest programa d'activitats, organitzat per l'Ajuntament i el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre, ha comptat amb la col·laboració CC OO, UGT, CGT, la Fundació Treballadors de la Siderúrgia i Arcelor Mittal, entre uns altres.

Història de la siderúrgia a Sagunt 

A principis del segle passat, en un despatx de Bilbao, un empresari va prendre una decisió que va canviar la vida dels habitants de la ciutat valenciana. La necessitat d'exportar el ferro que extreia d'Ojos Negros (Terol) va provocar que la companyia basca Minera de Sierra Menera construïra un ferrocarril que portara aquest mineral fins a Sagunt.

Allí van instal·lar un embarcador miner propi, al que poc després es va afegir un gran complex de fàbriques de la Companyia Siderúrgica del Mediterrani. Així van nàixer els Alts Forns de Port de Sagunt i, per açò, "la Sagunt de llavors res té a veure amb la d'ara".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento