Comunitat Valenciana

Puig veu amb "tristesa" la "partidització" de la llengua pel PP i es declara "tan de Miguel Hernández com d'Estellés"

  • El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este dijous que li produïx "tristesa" la "partidització" de l'educació i de la qüestió lingüística per part del PP i s'ha declarat tan de Miguel Hernández com de Vicent Andrés Estellés" i que les dos llengües "siguen una riquesa per a tots".
Ximo Puig fent declaracions
Ximo Puig fent declaracions
EUROPA PRESS
Ximo Puig fent declaracions

Puig, que ha visitat un institut a Los Montesinos (Alacant), s'ha pronunciat en estos termes en ser preguntat per la petició del PP que es prohibisca l'actuació a Torrevella del cantant Pep Gimeno 'Botifarra', amb motiu del Dia de les Llengües, en considerar que es tracta d'un acte "pancatalanista" del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i d'una "provocació" perquè se celebra cinc dies abans de l'1-O.

El 'presideixen' ha assegurat que esta crítica "no té res a veure amb la realitat" i ha considerat un "error majúscul" que el PP "intente arrapar un grapat de vots" a través de la llengua. "He llegit en xarxes socials que portàvem a Torrevieja un cantant pancatalanista que resulta que va ser premiat per un govern del PP", ha agregat en referència al fet que 'Botifarra' va rebre la distinció al Mèrit Cultural amb el Govern d'Alberto Fabra.

"La partidització de l'educació i de la qüestió lingüística per part del PP em produeix tristesa, perquè el tema és que les llengües unisquen", ha afirmat i ha reivindicat que ell és "tan de Miguel Hernández com de Vicent Andrés Estellés" i que "l'important és que siguen de tots i que les dos llengües siguen una riquesa per a tots".

"GENERAR MÉS OPORTUNITATS"

Així, el cap de l'executiu valencià ha assegurat que el seu govern té "un objectiu" que és "que els xiquets de la Comunitat Valenciana sàpien castellà, valencià i anglés" perquè "va a generar més oportunitats per als joves i per a la Comunitat".

Puig ha demanat "no fer un espai de confrontació de la llengua, perquè és un espai d'unió". "A la Comunitat Valenciana tenim la sort de tindre dos llengües oficials i per a mi, és una riquesa, no un problema, sinó una riquesa enorme", ha assegurat.

El 'president' ha indicat que "el que es tracta és de millorar la capacitació lingüística dels jóvens en les tres llengües", una cosa en el que la Generalitat "va a fer una aposta forta". En este sentit, ha destacat que enguany "se'n va a fer un esforç que mai s'havia fet a Espanya perquè totes les escoles tinguen un assistent natiu d'anglés" per a ajudar amb l'handicap més gran que existeix" que és "la conversa".

"Eixe és el debat que ens interessa a nosaltres", ha assegurat Puig, alhora que ha demanat "no fer més demagògia", sinó "buscar solucions". Així, ha llançat "un missatge d'absoluta tranquil·litat a la població de la comarca de la Vega Baixa". "Nosaltres respectem absolutament la llengua de la Vega Baixa que és el castellà. Ningú ha de tindre cap temor perquè no existeix cap bel·ligerància sinó tot el contrari", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento